Logo mooigeldropmierlo.nl
  • Alles
  • (1)
    Muziek
  • (1)
    Evenement

Expositie "Ontmoeting van Schilderkunst en

vrijdag 7 december 14:30 t/m zondag 7 januari 17:00 uur

De in Nuenen woonachtige schilderes Marianne Schellekens werd in de loop van de jaren steeds meer geboeid door de expressievere vorm van het schilderen en vond in de abstractie en de figuratieve-abstractie, steeds verder haar eigen weg. Ze werkt graag verhalend met thema's, zoals Pastorale en Voorbij de Horizon. 'Mijn schilderijen hebben een ziel, ze moeten de bezoeker een eigen beleving geven", aldus Schellekens.

Uniek is haar samenwerking met bevriende dichters die, geïnspireerd door haar schilderijen, een gedicht maken. Maar ook andersom komt het voor dat Schellekens een schilderij maakt n.a.v. een gedicht. Schilder en dichters inspireren en ondersteunen elkaar en geven zo een diepere belevenis aan deze twee disciplines.

Deze expositie waar - Schilderkunst en Poëzie - elkaar ontmoeten, laat zien wat daarvan het resultaat is. Paul Weijmans zal in de trouwzaal de expositie openen met een pianospel in samenwerking met de aanwezige dichters. Na een kopje koffie in De Gildenkamer zullen er, evenals op 28 januari, in de expositieruimte dichters zijn die voordragen uit eigen werk. Dit zal ook plaatsvinden op andere data, die via de website van het Kasteel Geldrop gepubliceerd worden.

De begeleidende poëzie op de expositie wordt verzorgd door de dichters Catharina Boer, Helma Michielsen, Klaas de Graaff en Catherine Wietvliet


deel deze activiteit

Locatie

Kasteel Geldrop
Geldrop
Mierloseweg 1
5662ka


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.