Logo mooigeldropmierlo.nl
  • Alles
  • (1)
    Muziek
  • (1)
    Evenement

"De euforie van het bij elkaar brengen"

donderdag 17 mei 14:00 - 17:00 uur

Monique Peters

Van 6 mei t/m 24 juni zal Monique Peters uit Geldrop haar werken tonen in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Haar werk heeft alles te maken met het geloof in haarzelf, haar ideeën en het materiaal. Je zal als bezoeker gaan begrijpen wat het betekent te werken met beperkingen en dat als het leven een deur dicht doet er een andere opengaat.

Peters objecten zijn verfijnd, teer en fragiel, uitgevoerd in wit en transparant porselein in combinatie met handgeschept papier en/of textiel. Ze zijn geordend en steeds herhaald in series en ritmes van gesloten naar open, tot er sprake is van een collectie of verzameling. Ze is voortdurend op zoek naar de grenzen van het materiaal en hoe deze nog verder op te rekken zijn. Wat gaat wel en wat gaat net niet meer. Gaat ze daarin te ver, dan breekt het object. Dat weerspiegelt haar kwetsbare binnenkant en de vele beperkingen die zich bij haar aandienden in haar leven en haar zijn.

In haar werk ziet ze zichzelf terug en vindt ze de nodige innerlijk rust. Haar objecten zeggen alles over hoe zij zelf in elkaar steekt, ze zijn een vertaling geworden van wat er met haar gebeurt en wat haar bezig houdt. Het heeft ook alles te maken met trouw aan haar zelf, haar ideeën en het materiaal. Het is voor haar bijna een must om op deze manier te creëren.Monique Peters
deel deze activiteit

Locatie

Kasteel Geldrop
Geldrop
Mierloseweg 1
5662ka


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.