Logo mooigeldropmierlo.nl
Voorzitter Arno van Tuijl  | Fotonummer: 2d0f29
Voorzitter Arno van Tuijl (Foto: Ger Jansens)
Foto's Muziek

Grootse uitvoering 'Cirque du GMC' van Geldrops Muziek Corps

Geldrop - Het begon allemaal met vuurwerk. Op het plein van Centrum Hofdael begroette een vuurspuwster met brandende wolken de gasten voor het programma van GMC. Het werd een afwisselend programma zondag 14 januari met 'voor elk wat wils'.

Genieten
Voorzitter Arno van Tuijl van het Geldrops Muziek Corps sloot zondagmiddag geëmotioneerd het programma 'Cirque du GMC' af. "Ik ben er trots op. Ik ben trots op ons jubileum van 130-jarig bestaan. De mensen hebben genoten. Let op ons. We gaan nog meer doen. We gaan gewoon door", verklaarde Arno naar de ongeveer 150 toeschouwers van het GMC circusprogramma. Zowel volwassenen als een groot aantal kinderen hadden zich rond het piste-achtige podium geschaard en genoten zichtbaar van 'Cirque du GMC'.

Lange voorbereiding
In een toelichting verklaarde de voorzitter zijn emotie. "Al sinds 2016 zijn we bezig geweest om een programma voor ons jubileum te maken. Ons eerste plan hebben we stop moeten zetten. Het was te groots opgezet. Het was te duur. Het programma van vandaag was een alternatief, maar ik heb slapeloze nachten gehad over de uitvoerbaarheid. Het is dan nu toch gelukt. Ik ben wel blij over de vele complimenten uit de zaal."

Afwisselend programma
GMC bracht een, aan reacties van bezoekers te horen, aangename middag. Muziek van de harmonie op het podium. Slagwerk vanaf het balkon van Hofdael. Zo was er begeleidende circusmuziek van de harmonie waarbij op een groot filmscherm historische opnamen waren te zien van circussen, het opzetten van de tent van toen en optredens. De slagwerkgroep van GMC imponeerde door van het balkon van Hofdael af te komen en onder leiding van de nieuwe dirigent Bjorn Lijten met plastic buizen beneden in de zaal een slagwerkoptreden te geven. In het podiumprogramma waren zondag optredens van echte en nep-artiesten. Bij de echte maakte de jongleur Jesse Janssen, student aan de TU Eindhoven, een grote indruk. Hij vertoonde een feilloos spel van het werken met diabolo en jongleren met veranderende lichtkegels. Verder zorgde het jeugdcircus uit Oudenbosch voor vermakelijke optredens.

Send on the clowns
Ook indrukwekkend was het optreden van de Geldropse zangeres Charlotte Cardinaal. Ze bracht enthousiasme na het zingen van 'Send in the clown' van Barbara Streisand en 'The show must go on' van Queen. Onvoorstelbaar zo´n geweldig stemgeluid uit zo´n tengere jonge vrouw. Bij de vermakelijke intermezzo´s zondagmiddag waren die van de clown Willy uit Maarheeze en zijn assistente Mariëlle met vermakelijke ouderwetse lol van spijkerplanklopen en messenwerpen, maar dan als echte 'nep-truuk'. Maar ook trombonist Bart Ketelaars imponeerde door met zijn voet de schuiftrompet te bespelen.

Zorgen over toekomst
Bij het 130-jarig bestaan van GMC zijn er zorgen voor de bestuurders. "Net zoals zoveel verenigingen komen we jeugdige leden te kort. We hebben nu 35 leden voor de harmonie en 11 voor de slagwerkgroep ", constateert secretaris Vincent Limburg van GMC. Vincent verklaart dat de club al verschillende activiteiten ondernam om er jeugd bij te krijgen. Zo was er een project in basisschool De Vlinder. "Als we ons daar dan presenteren zijn de kinderen enthousiast, maar het leidt niet tot nieuwe leden." Ook voorzitter Arno maakt zich zorgen over de toekomst. "Het is de vraag of we de 135 jaar halen."

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>