Logo mooigeldropmierlo.nl
Verenigingen

Nederlands Kampioenen Judo Kata bij De Hechte Band

  | Fotonummer: 6b7da4

Nederlands Kampioenen Judo Kata bij De Hechte Band

Mierlo/Baarlo - De Judo Bond Nederland organiseerde op 5 november, in samenwerking met Judovereniging Alcides Baarlo, het 1e Open Nederlands Kata-Kampioenschap G-Judo.

Internationaal
In Sporthal "De Kazizing" waren judoka's aanwezig uit Nederland, Brazilië, Engeland, Duitsland, België en Zwitserland. Zij hadden zich ingeschreven voor het onderdeel Nage-No-Kata en Katame- No-Kata. Beide kata hebben een A en B klasse. In de A klasse moet tori een G-judoka zijn en uke mag regulier. In de B klasse moeten zowel tori als uke G-judoka zijn. Tori is diegene die de techniek toepast, en uke is degene die bij de oefening de techniek ondergaat.

Katame-No-Kata
Budovereniging De Hechte Band werd vertegenwoordigd door Denniël Jacobs en Koen Machiels, zij deden mee met het onderdeel Katame-No-Kata klasse A. In hun poule zaten geduchte tegenstanders, die hen bij eerdere toernooien ook van de hoogste trede van het podium hielden.

Japan
De 16 jarige Denniël Jacobs (Someren) en de 14 jarige Koen Machiels (Mierlo) trainen al een behoorlijk aantal jaar samen, eerst vooral als gewone clubmaatjes, maar sinds 2 jaar vooral ook als kata-duo. Afgelopen zomer ging het tweetal met nog enkele clubmaatjes naar Japan, om daar les te krijgen van de beste kata-meesters van de wereld.

Nederlands Kampioen
Vol vertrouwen, door de progressie die het tweetal momenteel maakt, werd dan ook ingeschreven en deelgenomen aan het 1e Open Nederlands Kata- Kampioenschap G-Judo. Tijdens de uitvoer zagen de trainers kleine, minuscule haperingen. Toch waren Denniël en Koen en de trainers vanaf de zijkant, wel tevreden over het geheel. Wat het oordeel van de 4 koppige jury zou zijn bleef tot de prijsuitreiking onbekend. Uiteindelijk beoordeelde de jury het winnend kampioenskoppel met één punt meer dan de nummers twee en werd het DHB koppel Denniël Jacobs en Koen Machiels Open Nederlands Katame-No-Kata Kampioen.

G-Judo toernooi
Op zondag 6 november organiseerde Alcides voor de 8e keer het eigen G-toernooi voor mensen met een beperking. Hier wist Yassin Khayati het goud voor zich op te eisen. De Mierlose judoka Tim Busschers mocht het brons in ontvangst nemen.  Voor  Denniël Jacobs, Igor den Houting en Cody Verstappen was er een herinneringsmedaille.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>