Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 2ba9f0
Sport

TEAM: FIT de gezonde(re) sportkantine

Mierlo – De inspiratiebijeenkomst over de gezonde(re) sportkantine werd maandagavond 28 november in Mierlo gehouden. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de JOGG regisseur van gemeente Geldrop-Mierlo en de buurtsportcoach van de LEV groep. Op uitnodiging van HC Mierlo en Budovereniging De Hechte Band waren diverse sportverenigingen en andere professionals bijeen in het clubhuis van HC Mierlo.

Gezonder
HC Mierlo en Budovereniging De Hechte Band zijn al een tijdje zeer gemotiveerd bezig om hun kantine gezonder te laten zijn. Want sporten is gezond en daar hoort ook een gezonde omgeving bij. Dit is de omgeving die deze clubs hun leden wil bieden.

Team: Fit
Net als op het sportveld ga je ook in de kantine voor Brons, Zilver of Goud. HC Mierlo en Budovereniging De Hechte band zijn aangesloten bij Team: Fit (voorheen De Gezonde Sportkantine). Team: Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht en helpt de sportkantine stapsgewijs gezonder te maken.

Richtlijnen
De aangesloten verenigingen willen aan hun leden graag ook een gezonder aanbod aanbieden en ze werken met de 'Richtlijnen Gezondere Kantines' van het Voedingscentrum. Deze richtlijnen helpen de vereniging om op een snelle manier, met kleine stappen, de winst te behalen. Antoinette van de Waterbeemd van HC Mierlo en Lianne Sanders van Budovereniging De Hechte Band zijn de kartrekkers van Team:Fit binnen hun verenigingen en zij hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om hun kantine te laten voldoen aan deze richtlijnen. Met behulp van de online Kantinescan heeft het Voedingscentrum en Team: Fit afgelopen maand bij beide clubs de certificering kunnen uitvoeren. Beide verenigingen bieden in het assortiment ook betere keuzes aan en de gezondere keuzes zijn goed zichtbaar voor de leden. Daarbij nodigt de aankleding en de uitstraling van de kantine uit om betere keuzes te maken. Minder gezonde producten zijn er ook nog wel, maar ze zijn in de minderheid. Hun leden zijn (na een korte periode 'even wennen') heel blij met deze aanpak. En inmiddels is de nieuwe lijfspreuk: "Gezond kiezen; dat kan ook!".

Door hun enthousiaste inzet en harde werken om hun leden ook een gezonder aanbod aan te bieden hebben zij maandagavond, tijdens de inspiratiebijeenkomst Geldrop-Mierlo, de beloning Zilver ontvangen. Deze zilveren certificering is bijzonder omdat de meeste beginnende kantines starten met brons. Daarbij is de organisatie trots op twee van deze gezondere kantines in de gemeente – dit is een unicum in Nederland. Door deze prijs zichtbaar in hun kantine op te hangen is voor iedereen duidelijk dat hun club goed bezig is met een gezondere sportkantine. Goed bezig dus!

Word jij, net als de aanwezigen van de inspiratieavond, ook enthousiast? Ben je beheerder van een sportkantine, bestuurder of actief lid van een sportvereniging in Geldrop-Mierlo en wil je graag meer weten over Team Fit; de gezonde(re) sportkantine, neem dan contact op met Harold van Lieshout (JOGG regisseur gemeente Geldrop-Mierlo) email: h.v.lieshout@geldrop-mierlo.nl of Marlies van Elderen (buursportcoach LEV groep)email: marlies.vanelderen@levgroep.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>