Logo mooigeldropmierlo.nl
Fotograaf: Cor de Zeeuw  | Fotonummer: 02d99a
Fotograaf: Cor de Zeeuw
Theater

Geldropse Evelien Hendriks doet mee met de musical Pippin in het Parktheater in Eindhoven

Geldrop - De Geldropse Evelien Hendriks speelt mee in de musical Pippin die van 3 tot en met 11 januari wordt opgevoerd in het Parktheater te Eindhoven. Pippin wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd. Op Broadway was de musical een groot succes en won de Tony Award. Theaterplan produceert de musical nu in Eindhoven en Evelien zingt, acteert en danst mee als een ervaren ster.

Spannende audities
Samen met 300 kandidaten, afkomstig uit het hele land, deed de Geldropse Evelien in mei auditie. Na twee dagen kreeg ze bericht dat ze één van de 60 kandidaten was die met de volgende ronde mee mocht doen. Die tweede ronde vond plaats tijdens haar eindexamen VMBO-T en duurde een hele dag. Toch wist ze zich te onderscheiden, ze werd uitgekozen. Samen met nog 19 jonge talenten ging ze in een half jaar tijd de musical instuderen. "Ik ben de enige die geen musicalopleiding volgt", zegt Evelien. "En toch ben ik uitgekozen." Gelukkig slaagde ze ook nog voor haar eindexamen.

Jarig
Evelien wordt op 7 januari 18 jaar. Die dag staat ze op het podium in het parktheater. "Het is wel een droom die uitkomt", zegt ze. "Op je 18e verjaardag meedoen aan zo'n grote productie." Haar andere hobby's, paardrijden en lezen kwamen behoorlijk in de verdrukking. Iedere zaterdag en een aantal zondagen moest ze repeteren. In de herfstvakantie werd er iedere dag gerepeteerd. Kerstvakantie heeft ze niet, ze moet iedere dag dansen, zingen en acteren.

Zingen
"Mijn grootste hobby is zingen. Acteren vind ik ook heel leuk. Dat ik ook goed kon dansen wist ik niet, dat heb ik tijdens de repetities gemerkt en ik vind het geweldig dat ik met vier dansen mee mag doen."

Opleiding
Evelien beseft dat er veel jongeren zijn die het musicalvak in willen. "Dat ik mee mag doen met deze productie is een kans, maar het is een kwestie van geluk en de juiste mensen kennen of ik door kan gaan in het vak." Dat is dan ook de reden dat Evelien haar opleiding tot opticien niet opgeeft. "Dat is ook een passie van me." Toch gaat ze volgend jaar weer auditie doen voor de volgende productie van Theaterplan.

Sing it out
Evelien heeft tien jaar gezongen in Geldropse kinderkoor 'Sing it out' dat onder leiding staat van Susan de Kort. Het kinderkoor luistert met hippe nummers eucharistievieringen op en Evelien heeft haar stem daar goed kunnen ontwikkelen. Nu heeft Evelien eens in de week zangles om haar talent verder te ontplooien.

Pippin
Pippin is het verhaal van de zoon van Karel de Grote. De jonge Pippin kan in de voetsporen van zijn vader treden of kiezen voor zijn eigen weg. Zijn zoektocht verloopt niet zonder slag of stoot. De kern van het verhaal is: Wat kies jij? Een groots en meeslepend leven of het simpele alledaagse. Daar is Evelien ook nog niet uit, voorlopig kiest ze voor allebei.

Theaterplan
De musical wordt geproduceerd door Theaterplan. Door middel van het produceren van musicals biedt Theaterplan jongeren met het talent en de ambitie om het theatervak in te gaan een opstap naar opleidingen en professionele producties.

Regie: Ruud van Bree. Muzikale leiding: Michiel Ballhaus. Choreografie: Marscha de Haan.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>