Logo mooigeldropmierlo.nl
Fotograaf: Cor Vitalis  | Fotonummer: 3a77aa
Fotograaf: Cor Vitalis
Gemeente Geldrop-Mierlo

Wethouder Verdouw zegt lidmaatschap SP op

Wethouder Miranda Verdouw heeft haar lidmaatschap van de Socialistische Partij opgezegd en gaat verder als onafhankelijk wethouder met blijvende steun van de SP-fractie, maakte zij donderdagmiddag bekend. 

Vanaf 2002 is Miranda lid geworden van de Socialistische Partij. "Pim Fortuyn kwam op en ik maakte me zorgen over hoe het land aan het veranderen was. Een verharding van de maatschappij was voor mij voelbaar. Ik koos ervoor om niet stil te blijven zitten, maar om actief aan de gang te gaan voor de SP," aldus Miranda. "In al die jaren heb ik veel gedaan binnen de afdelingen Eindhoven, Helmond en Geldrop-Mierlo en heb ik ook heel veel geleerd, met als hoogtepunt absoluut de Groep van 30 van Emile Roemer. Ik heb veel mensen leren en ben dankbaar voor de groep mensen die de afdeling Geldrop-Mierlo samen naar een hoger plan hebben getrokken."

Miranda geeft in haar verklaring aan dat er momenten waren waarop zij dacht dat dingen anders zouden kunnen binnen de partij. "De standpunten en de basisprincipes correspondeerden met die van mij, maar de manier waarop dingen soms gingen dat strookte niet met mijn manier van werken en denken." 

Miranda heeft daarom, na 15 jaar, besloten om haar lidmaatschap op te zeggen bij de SP en als onafhankelijke wethouder verder te gaan. "Wettelijk gezien is er geen bezwaar tegen deze werkwijze. Een wethouder moet volgens de Gemeentewet wonen in de plaats waar hij/zij werkt, minimaal de leeftijd van 18 jaar hebben en niet uitgesloten zijn van het kiesrecht. Over lidmaatschap van een politieke partij zijn geen regels vastgesteld. De SP-fractie heeft aangegeven geen probleem te hebben met deze situatie en de samenwerking zal er dan ook blijven," aldus Miranda. Ze sluit af met de woorden: "En in maart gaat mijn stem gewoon naar de SP."

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>