Logo mooigeldropmierlo.nl
Fotograaf: Peter Wijlaars  | Fotonummer: 51319e
Fotograaf: Peter Wijlaars
Fotoseries

Waardering voor Braakhuizen United, PSV en de Gemeente (Foto]

Geldrop - Teleurstellend voor de voetballertjes van Braakhuizen United, vorige week woensdag. Minister Bussemaker en haar staatssecretaris Dekker zaten niet, zoals aangekondigd, in de ouderwetse Amerikaanse schoolbus die voorreed bij Kindcentrum De Vlinder in Geldrop. Ook twintig medepassagiers verschenen niet zoals aangekondigd. Er stapten slechts een tiental mensen, ambtenaren, uit eenzelfde gele bus, zoals deze in Geldrop bekend is vanwege het leerlingen vervoer rondom basisschool De Regenboog in het vorige najaar.

Den Haag
De beide politici moesten in Den Haag afwachten hoe hun collega, Minister van Justitie Van der Steur de discussie in de Tweede Kamer, over of hij wel of niet zijn werk goed gedaan had, overleefde. De minister Van der Steur is nu weg, het kabinet met alle ministers en staatssecretarissen, wat ook tot de mogelijkheden hoorde, niet.

Gelijke kansen
Het bezoek was onderdeel van een campagne die vorige week is gehouden 'Gelijke Kansen Week voor kansengelijkheid'. De bus reed het hele land door en bezocht iedere dag gemeentes waar in het kader daarvan goede dingen gebeuren. In Geldrop is dat het project waarbij PSV zich inzet om jongeren te begeleiden in het voetbalproject Braakhuizen United. Basisschoolleerlingen uit de wijken Coevering, Braakhuizen Noord en Zuid worden al twee jaar in twee elftallen begeleid. De scholieren hebben een contract getekend. Daarin beloven ze niet alleen te willen voetballen, maar ook met respect met elkaar om te gaan, gezond te eten, hun best te doen op school en ook iets te willen doen voor de wijk waarin ze wonen.

Respect
"Braakhuizen United probeert de kwaliteiten die iedereen heeft op een positieve manier in te zetten. Het enthousiasme dat daaruit ontstaat is ontzettende mooi", vindt wethouder mevrouw Miranda Verdouw. De voetballers die hun training met een half uur verlengd zagen, omdat de bus te laat was, waren spontaan in hun reacties naar de ambtenaren die hen afloop van de training vragen stelden.

De jonge voetballers zijn enthousiast over Braakhuizen United en komen hun beloftes na. Dit wordt ook regelmatig gecontroleerd door de trainers van Braakhuizen United.
"Ja, ik let er echt ook op om goed groente en fruit te eten, zoals we beloofd hebben."
"We moeten de kleedkamer netjes houden zoals afgesproken en respect hebben voor elkaar."
"We moeten ook altijd komen trainen, Niets vergeten van onze spullen en erg zuinig zijn op het tenue."
"We leren hier om sportiever samen te spelen. Netjes te praten en luisteren naar de trainer. En hand te geven. Overspelen, sportief en eerlijk te zijn respect voor de scheidsrechter. Niet boos te worden. "Om hun verbondenheid met elkaar te tonen lieten ze ter afsluiting enthousiast gezamenlijk een yell horen.

Fotograaf: Peter Wijlaars

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>