Logo mooigeldropmierlo.nl
Fotograaf: Michael Pelle  | Fotonummer: 9d19aa
Fotograaf: Michael Pelle
Foto's Fotoseries

Spectaculaire zwemshow bij zwemvereniging Thalassa

Geldrop - Het was een spetterende zwemshow, zowel letterlijk als figuurlijk, die het Synchro-zwemteam van zwemvereniging Thalassa weggaf. Op zaterdag 4 februari en op zondag 5 februari lieten 21 meiden tussen de 7 en de 30 jaar aan een publiek van 200 man zien hoe sierlijk en veelzijdig synchroonzwemmen is.

Ballet op het water
De zwemsters van Thalassa hadden een seizoen gewerkt om de show zo perfect mogelijk neer te zetten. En niet voor niets. De 15 onderdelen van de show 'Wereldse invoeden' zagen er uit als scènes van een uitgebreid ballet. Dit was dan wel een ballet in het water. De muziek was zeer gevarieerd en de figuren en patronen waren origineel en creatief.

Junioren
De junioren gingen van start op de muziek 'Prince Ali'. De meisjes zwommen mooi gelijk en voerden een paar pittige figuren uit. Het eind van hun onderdeel was een spectaculaire lift. De toeschouwers klapten uitbundig. "Het is zo leuk dat iedereen klapt", zei Jet enthousiast toen ze weer op de kant stond.

Meer ervaring
Het volgende onderdeel werd uitgevoerd door leden met meer ervaring. De figuren waren moeilijker en de zwemsters bleven lang onder water om hun plek in het patroon op te zoeken. "Het ging goed", vertelde Anouk in de pauze. "Ik was zenuwachtig, maar we hebben goed samengewerkt." Jara was ook tevreden over het optreden. "Ik doe vijf keer aan een onderdeel mee", vertelde ze. "Het snelle omkleden is moeilijk." Bij het omkleden kregen ze hulp van moeders die tevens morele steun bieden. Ze complimenteerden de meiden en zorgden dat de zenuwen niet de overhand kregen.

Jonge masters wedstrijd in Brussel
Lisa en Tamara zwommen het volgende onderdeel. De dames vormen een duo dat mee gaat doen aan een wedstrijd voor jonge masters in Brussel. Het publiek kon vast van hun show genieten. De dames gaven een goed optreden en ze hadden schitterende showbadpakken aan.

21 meiden in het water
De meest spectaculaire onderdelen voor het publiek waren de nummers die door al de zwemsters samen werden uitgevoerd. Het hele zwembad werd gevuld met sierlijke been en armbewegingen in grote wisselende patronen. Uit deze gezamenlijke onderdelen werd duidelijk dat de meiden een hecht team vormen.

Trainsters
De trainsters van het Synchro-team zijn Debby Engelen en Gerrie Raats. "We hebben hard voor de show getraind", zei Debby. "Ik ben erg tevreden. De meiden hebben het uitstekend gedaan." De presentatie werd gedaan door Myrthe Vos die met gemak de kleine pauzes aan elkaar praatte waarin de meiden zich snel moesten omkleden voor het volgende onderdeel. Daan van den Heuvel zorgde voor het geluid en bediende tijdens de show de knoppen.

Hulp van vrijwilligers
Het Synchro-team heeft steun van vrijwilligers die onder andere zorgden voor de showzwempakken, die voor ieder onderdeel anders waren. De zwemsters zagen er schitterend uit, ook wat make-up betreft die beslist watervast was.

Vereisten voor Synchroonzwemmen
Om deel te nemen aan synchroonzwemmen bij Thalassa heb je de zwemdiploma's A en B nodig. "Liefst ook nog diploma C", zei Debby. Het Synchro-team traint wekelijks. Halverwege het jaar houdt het team een minishow met 6 onderdelen.

Informatie
Via de contactpersoon van Zwemvereniging Thalassa Debby Klap-Engelen kunt u informatie verkrijgen, via de email synchroonzwemmen@zvthalassa.nl. Via de website www.zvthalassa.nl kunt u ook meer informatie vinden over het synchroonzwemmen.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>