Logo mooigeldropmierlo.nl
Fotograaf: Cor Vitalis  | Fotonummer: 648812
Fotograaf: Cor Vitalis
Fotoseries

Voetbalclinic Week van het Vergeten Kind is een succes

Helmond/Geldrop-Mierlo – In Hotel Heppie in de Mierlose bossen verzamelden zich op woensdag 1 februari 20 jongens en meisjes. Ze mochten meedoen aan een voetbalclinic door selectiespelers van Jupiler League voetbalclub Helmond Sport. De clinic was georganiseerd in het kader van de 'Week van het Vergeten Kind' van 29 januari tot en met 4 februari.

Voetbalschoenen en shirt
De kinderen die met de clinic meededen zijn regelmatig te vinden in Hotel Heppie, omdat ze geïsoleerd zijn geraakt of geïsoleerd dreigen te raken. Met de bus gingen de kinderen met zes begeleiders naar het stadion in Helmond. Daar kregen ze voetbalschoenen en een shirt van Stichting Het Vergeten Kind. De kinderen waren zo enthousiast dat ze echte professionals gingen ontmoeten dat het nogal wat voeten in aarde had voor ze schoenen en shirt aan hadden.

Aanvallen en verdedigen
Op het veld waar het eerste team meestal traint, ontmoetten de kinderen aanvaller Furhgill Zeldenrust, verdediger Steven Warmolts en keeper Stijn van Gassel. De opwinding onder de kinderen steeg ten top. De begeleiders hadden duidelijk al vaker met een opgewonden situatie te maken gehad, vaardig wisten ze de kinderen tot kalmte te brengen. De voetbalprofessionals gingen met de kinderen op de foto. Daarna gingen ze in twee groepen aan de slag. "We gaan er wat van maken", zei Frurhgill. Ook Stijn was gemotiveerd. "Het wordt leuk voor de kinderen." De ene groep ging met Furhgill aanvallen trainen en proberen goals te maken met Stijn in doel. De andere groep ging passen onder begeleiding van Steven.

Even alles vergeten
Het is niet in de laatste plaats aan de voetbalprofessionals te danken dat de clinic echt een succes werd. Toen zij met de kinderen aan de slag gingen, konden de begeleiders aan de kant blijven staan en hoefden bijna niets meer te doen. De kinderen vergaten alles, waren even helemaal kind en schoten op doel of probeerden de keeper uit te spelen. Met aanwijzingen van Furhill en Stijn konden bijna alle kinderen een goal te maken. Ook Steven wist de kinderen te boeien met zijn adviezen en oefeningen. De drie voetbalprofessionals hadden er duidelijk plezier in dat de kinderen zo goed meededen. Ze moedigden de kinderen aan en gaven complimenten.

Wedstrijdje
Furhgill gaf een kleine cursus bal hooghouden en beantwoordde intussen de vele vragen van de kinderen met een eindeloos geduld. "Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft", hield hij de kinderen voor. Daarna werd er een wedstrijdje gespeeld. "Dit is gaaf," zei Joël. Ook de meisjes Faraja en Amina hadden het uitstekend naar hun zin. De drie kinderen zijn woonachtig in de gemeente Geldrop-Mierlo. "Alles is leuk", zei Faraja. "Maar het wedstrijdje is het leukst", vulde Amina aan.

Rondleiding en patatje
Na de clinic kregen de kinderen een rondleiding door het stadion waarna ze met de drie professionals een patatje gingen eten. Voor ze naar huis gingen, kregen ze een paar aardige attenties Van Helmond Sport waaronder een handtekeningenkaart van het eerste elftal en een kaartje voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van Helmond Sport.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>