Logo mooigeldropmierlo.nl
Fotograaf: Cor Vitalis  | Fotonummer: 26faae
Fotograaf: Cor Vitalis
Foto's Fotoseries

LEV-groep brengt cultuurverschillen in beeld

Geldrop-Mierlo – De LEV-groep, afdeling Vluchtelingenwerk, heeft 15 februari de drie filmpjes officieel gepresenteerd die zij half december hebben gemaakt om cultuurverschillen tussen Nederlanders en medelanders in beeld te brengen. Maar ook om zichtbaar te maken wat er nodig is om medelanders beter te betrekken en te integreren bij verenigingen.

Drie dialogen waren door de LEV-groep uitgewerkt en door een aantal medewerkers en inwoners ingestudeerd. De casus 'willen versus moeten', 'omgaan met afspraken maken' en 'ja zeggen maar nee bedoelen', werden door de filmcrew duidelijk in beeld gebracht.

De boodschap van de filmpjes is dat medelanders en Nederlanders veel over elkaars cultuur kunnen leren. Soms wordt hetzelfde bedoeld, alleen wordt het net anders vertelt. Via de filmpjes werd duidelijk in beeld gebracht wat de essentie is van taalgebruik en afspraken maken. De conclusie was duidelijk: Niets is fout, als er maar goed gecommuniceerd wordt. Met deze werkwijze kun je elkaar beter leren kennen, waardoor integratie een stuk gemakkelijker kan gaan.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>