Logo mooigeldropmierlo.nl
Fotograaf: Cor Vitalis  | Fotonummer: 16fe67
Fotograaf: Cor Vitalis
Foto's Fotoseries

Eline Verbeek opnieuw winnaar van Dancing with the Stars

Mierlo – Dancing with the Stars is inmiddels een traditie geworden bij carnavalsvereniging De Kersepit uit Mierlo. Al jarenlang wordt naar dit evenement uitgekeken, dat dit jaar voor de zevende keer op zaterdag 18 februari in Residentie Den Heuvel werd gehouden. Ervaren danspartners van Dansschool Hellendoorn dansten met Bekende Mierlonaren, waaronder Prins Willem II (van de Nosterum) van De Kersepit.

Blessure
De Prins van De Kersepit heeft geen keuze; hij neemt automatisch deel aan deze 'wedstrijd'. Ook titelverdedigster Eline Verbeek wist van tevoren dat zij tijdens deze editie deel zou nemen. De andere Bekende Mierlonaren waren Lianne Verbruggen, Fanny Havekes, Renée Knapen en Vivianne van Bijsterveld. Bas Damen viel een halve week voor de officiële avond uit met een kuitblessure, ook Jan Ploegmakers viel helaas dit jaar uit.

Muziekkeuze
De danskoppels hebben samen een thema of de muziekkeuze uitgezocht, maar ook de dansstijl werd goed afgestemd. "Ik heb nog nooit gedanst", vertelt Willem met een lach. "Dat is ook wel goed te zien, maar ik moet eerlijk zeggen dat het niet tegenvalt." Willem, met danspartner Judith te Boekhorst, heeft hij vanaf half december wekelijks getraind. "De pasjes zitten er wel in, alleen het gevoel voor ritme laat nog te wensen over", gaat Willem verder. Zaterdag lieten Willem en Judith een moderne quickstep zien op de muziek van Saturday night Fever. Zelfs de pasjes van John Travolta werden niet overgeslagen.

Verrassingseffect
Boerenbruid Vivianne danste samen met danspartner Johan Bukkems, die bekend staat om de Weense wals. Al enkele jaren heeft Johan deelgenomen aan Dancing with the Stars, ieder jaar weer met de Weense wals. Dit jaar kwamen hij en Vivianne verrassend uit de hoek. Begonnen werd met een Weense wals. De jury en het publiek had zich er al in berust dat de gehele dans wederom een wals zou worden. Echter Vivianne gooide haar lange rode rok uit en verscheen in een prachtig cocktailjurkje, waarna de dans overging in een Cha-cha-cha, gevolgd door een Samba en afgesloten met een Quickstep. Johan laat zien dat hij naast de Weense wals zeker ook andere dansstijlen goed beheerst.

Verschillende stijlen
"De verschillende muziekstukken zijn professioneel aan elkaar gemonteerd door Wiljan van Gerven," vertelt Johan. "De verschillende dansstijlen bestaan uit verschillende figuren, die precies op telling uitgevoerd moeten worden. Als de muziek ook maar 1 seconde te kort of te lang is, dan klopt het totaalplaatje niet meer."

Wereldkampioenen
Tussen de eerste en tweede ronde kon het publiek genieten van een optreden van Jacqueline en Alex Glijn uit Spijkernisse. Zij zijn twaalf keer Nederlands Kampioen geworden en zijn drie keer gekroond tot Wereldkampioen Rolstoeldansen. Het was mooi om te zien dat dansen geen beperkingen kent.

Jury
De jury bestond dit jaar uit Ashley Bressers, Wim Hellendoorn (beide van Dansschool Hellendoorn) en Jan Ploegmakers. Zij beoordeelden de dansparen op de technische uitvoering en de show/presentatie. De jury kreeg, tweemaal, zes mooie dansen te zien en waardeerde Eline en Bert met de hoogste punten. Zij mogen volgende jaar de titel verdedigen tijdens de volgende editie van Dancing with the Stars. "Dit jaar was de concurrentie aan elkaar gewaagd. Het was veel zwaarder dan vorig jaar", vertelt winnares Eline. "Deze dans was heel erg moeilijk, het waren veel verschillende danspasje met een flink tempo. Ik heb ontzettend genoten van deze avond en vond het fijn dat het een spannende wedstrijd is geworden", sluit Eline deze succesvolle avond af.

Uitslag:

  1. Eline en Bert
  2. Lianne en Rick
  3. Renée en Joël
  4. Vivianne en Johan
  5. Fanny en Harm
  6. Prins Willem en Judith
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>