Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: ba2445
Foto: Peter Wijlaars
Gemeente Geldrop-Mierlo

Eindelijk besluit voor vergaderzaal gemeente Geldrop-Mierlo

Na ruim 13 jaar overleggen, discussiëren, alternatieven bekijken, oplossingen zoeken, begrotingen maken en geen duidelijk besluit te nemen, is maandag 13 maart dan eindelijk 'de kogel door de kerk'. De gemeenteraad heeft zich uitgesproken over het realiseren van een nieuwe vergaderzaal. Het huidige gemeentehuis krijgt een 'opbouw op het gemeentehuis', de totale kosten zijn geraamd op 1,4 miljoen euro.

In het huidige gemeentehuis is geen plaats voor de raadsvergaderingen, wegens gebrek aan ruimte. Wethouder Hoekman vertelt: "Behalve dat de raadsvergaderingen niet in het gemeentehuis kunnen plaatsvinden, lopen we ook tegen problemen aan bij vergaderingen van onze eigen ambtenaren. Denk hierbij aan afdelingen waar ruim 50 medewerkers met elkaar moeten vergaderen. Deze plek is er niet. Maar officiële ontvangsten kunnen ook niet in eigen huis gehouden worden."

Uitvoerig werd gediscussieerd over Hofdael; wat gebeurd daar nu mee. Vooral PvdA en VVD kwamen hier steeds op terug. De stichting is net verzelfstandigd, door het vertrek van de raadsvergaderingen in de toekomst, loopt de stichting veel inkomsten mis. Wethouder Hoekman haalde nog eens aan dat 'als we weggaan, gaan we netjes weg'.

Niet alle partijen waren het eens met de uitbreiding. Zowel VVD, PvdA en CDA stemden tegen, DGG, D66, DPM, GroenLinks en SP stemden voor. In totaal waren er 14 stemmen voor de uitbreiding, 8 tegen.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>