Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: e9dc63
Foto: Ingezonden
Sport

V.V. Mifano gastheer voor Oekraïne O19 en Sporting Charleroi

Mierlo - Dat 'voetbaldorp' Mierlo nog steeds bijzonder in trek is als locatie voor profclubs en nationale voetbalelftallen om zich voor te bereiden op belangrijke wedstrijden, toernooien of het nieuwe voetbalseizoen, bleek afgelopen dagen maar weer eens toen voetbalvereniging Mifano gastheer was van de Belgische Jupiler Pro League club Sporting Charleroi en het nationaal jeugdelftal onder 19 jaar uit de Oekraïne. Beide selecties werkten diverse trainingen af op het sportcomplex van voetbalgastheer Mifano gelegen aan de Goorsedijk te Mierlo.

Sporting Charleroi
Sporting Charleroi, tijdens de afgelopen zomerperiode ook al te gast bij hotel Carlton De Brug, verkoos ook dit keer wederom 'voetbaldorp' Mierlo boven diverse andere toplocaties om zich dit keer voor te bereiden op de aanstaande Playoffs, met als inzet plaatsing voor deelname aan één van de lucratieve Europese voetbaltoernooien in het seizoen 2017-2018.

Als tegenstanders tijdens de Playoff wedstrijden, die beginnen op zaterdag 1 april treffen de 'zebra's' de Belgische topclubs Royal Sporting Club Anderlecht, Club Brugge KV, SV Zulte Waregem, K.A.A. Gent en KV Oostende. Het wordt voor het team van hoofdtrainer Felice Mazzu een pittige kluif zich te kwalificeren voor Europees voetbal. Maar zoals vaker gezegd, 'in het voetbal is niets onmogelijk'! Ook de prima verlopen oefenstage in Mierlo zal ongetwijfeld een handje helpen op weg naar hopelijk een succesvolle seizoensafsluiting voor het team dat de officiële competitiereeks op een gedeelde vierde plaats afsloot, samen met Gent en Oostende.

Oekraïne O19
De andere voetbalgasten die de afgelopen vijf dagen gebruik maakten van onder andere de trainingsfaciliteiten van Mierloos voetbaltrots Mifano waren de voetbaltalenten onder 19 jaar uit de Oekraïne. De nationale selectie onder leiding van de 50-jarige bondscoach Volodymyr Tsytkin bereidde zich met zijn team voor in Mierlo met het oog op de Eliteronde EK-kwalificatie dat plaats vindt in het Drentse Assen en Harkema. Aan het kwalificatietoernooi, van 23 maart tot en met 28 maart, nemen naast Oekraïne en gastland Nederland, ook de leeftijdsgenoten deel van Griekenland en Finland.

Eliteronde EK-kwalificatie
Donderdag 23 maart, 16.00 uur, Nederland-Finland (Sportpark Marsdijk, Assen) en om 19.00 uur Oekraïne-Griekenland (Sportpark de Bosk, Harkema). Zaterdag 25 maart, 14.00 uur, Griekenland-Finland (Sportpark Marsdijk, Assen) en om 17.00 uur Nederland-Oekraïne (Sportpark de Bosk, Harkema). Dinsdag 28 maart, 17.00 uur Griekenland-Nederland (Sportpark Marsdijk, Assen) en om 17.00 uur Finland-Oekraïne (Sportpark de Bosk, Harkema).

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>