Logo mooigeldropmierlo.nl
Sport

Bijna 500 inschrijvingen bij jeugdjudotoernooi

Geldrop - Voor de negende keer houdt Judoschool van Horssen een jeugd judotoernooi in Sporthal De Kievit, Linze 13 in Geldrop. Met ongeveer 50 vrijwilligers van de eigen club proberen ze deze dag vlekkeloos te laten verlopen. Zelfs in het scheidsrechters veld (afgevaardigd door Judo Bond Nederland) is de club vertegenwoordigd; een van de jeugdleden, Stan van de Leur, heeft de opleiding tot scheidsrechter gevolgd.

Met een kleine 500 inschrijvingen heeft de Judoschool een uitgebreid deelnemersveld. De deelnemers komen uit een grote regio, van Maastricht tot voorbij Utrecht en zelfs enkele deelnemers uit België en Duitsland. De Mierlose Judovereniging De Hechte Band neemt met een tiental judoka's deel aan dit toernooi. Van de eigen judoschool komen ongeveer 30 deelnemers op de mat. De leeftijd van de deelnemers loopt uiteen van 6 tot 20 jaar.

Enkele judoka's van de eigen judoschool kunnen het podium halen. Paulien Sweers, 14 jaar, is onlangs Zuid Nederlands Kampioen geworden bij de leeftijdscategorie -15, maar ook bij de leeftijd -18 is ze als eerste geëindigd. Dit toernooi doet ze mee met de dames -18 en er is een reële kans op een podiumplaats.

De dag van het toernooi begint al vroeg voor de vrijwilligers en de eerste deelnemers. Vanaf 07.45 uur gaat de eerste weging van start, waarna de wedstrijden om 09.15 uur gaan beginnen. Als eerste starten ze met de meisjes en vanaf circa 11.00 uur verschijnen de eerste jongens op de mat. Tussen de wedstrijden door worden prijsuitreikingen gehouden.

Rond 16.30 uur staat de laatste prijsuitreiking gepland.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>