Logo mooigeldropmierlo.nl
Benny Smits  | Fotonummer: be78f7
Benny Smits (Foto: Robby Smits)
Sport

Benny Smits uit Geldrop op het erepodium Masters artistiek

Benny Smits heeft brons behaald tijdens de Masters artistiek in Oosterhout. Voor de dertigjarige biljarter uit Geldrop betekende het zijn eerste podiumplaats op het hoogste niveau.

Benny speelt slechts 3 jaar mee in de discipline artistiek biljarten (in de volksmond 'kunststoten'). Na het behaalde Nederlands kampioenschap in de 1e klasse, promoveerde hij direct naar het hoogste podium. Vorig jaar reikte hij daar tot de 6e plaats en deze editie werd brons zijn deel.

In de razend spannende poulefase won hij twee van de drie wedstrijden en plaatste zich daarmede voor de halve finale. Daar vond hij echter zijn waterloo tegen Rene Dericks. Rene domineert al het gehele seizoen en werd dan uiteindelijk ook de terechte winnaar. In de finale versloeg hij de tweevoudig wereldkampioen Sander Jonen.

Verliezen van de Nederlands kampioen is zeker geen schande, maar Benny wil meer. Talent kan hem niet worden ontzegd en lijkt dan ook een kwestie van tijd alvorens hij de fel begeerde titel 'Nederlands Kampioen Artistiek Biljarten' zal kunnen bijschrijven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>