Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 354d5a
Foto: Peter Wijlaars
Foto's Fotoseries

Wielrenners 'vlogen' door de straten van Geldrop

De organisatie kijkt tevreden terug op de 77e Ronde van Geldrop. Behalve leden van de Geldropse wielervereniging TML Dommelstreek streden vele wielrenners van Nederlandse wielrenverenigingen in de klasse Nieuwelingen, Junioren en Amateurs om de beste plaatsen in het klassement. "Het parcours was zwaar, mede door de harde wind, maar dankzij het mooie weer, was er veel belangstelling van publiek voor deze ronde", vertelt Job Vissers, coördinator en kartrekker van deze editie.

KNWU
De Ronde van Geldrop is een officiële wielerwedstrijd op de wedstrijdkalender van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. "Er is al een evaluatie geweest met de mensen van de KNWU. Volgens Albert van Maasakkers van de KNWU zijn er al leuke ideeën voor de toekomst", vertelt Job.

Nieuwelingen
De klasse Nieuwelingen, leeftijd 15/16 jaar, fietsten 44 kilometer over het 2,1 km lange parcours. Het tempo lag zeer hoog bij de Nieuwelingen. Vroeg in de wedstrijd ontsnapten Hidde van Veenendaal uit Dongen en Pieter de Groof van TML Dommelstreek uit het peloton. Gedurende het aantal verreden rondes, werd de voorsprong steeds groter. Pieter heeft twee keer aangezet om de koppositie over te nemen, maar moest zijn meerdere erkennen in Hidde. Een keurige tweede plaats was voor Pieter.

Jeugdleden
De Jeugdleden (7 t/m 14 jaar) van de organiserende vereniging mochten tussen de wedstrijd van de Nieuwelingen en Junioren een promotieronde van twee rondjes maken over het wedstrijdparcours. "Het publiek heeft kennis kunnen maken met de toekomst van TML Dommelstreek", vertelt Job.

Junioren
Daarna stond de wedstrijd (66 km) voor de Junioren op het programma. Joris de Mönnink en Dani Dekkers, beide lid van de organiserende vereniging kijken terug op een zware wedstrijd. Vanaf het begin werd er hard gereden. Het publiek genoot van de verrichtingen van de Junioren. Helaas was er nog een valpartij tijdens één van de rondes. Joris draaide goed in de groep mee en is gefinisht, Dani is halverwege de wedstrijd uitgevallen door ziekte. Rik Pluimers uit Enter wist deze wedstrijd op zijn naam te zetten.

Senioren
Van TML Dommelstreek namen 5 rijders deel aan deze wedstrijd; Floris Pennings, Jeroen Rebel, Thijs van de Heijden, Jeroen van Gennip en Mark Braspenning. De amateurs reden, in totaal 66 km, hard door de straten van Geldrop. Het publiek kreeg een spannende wedstrijd te zien. Tijdens de koers waren twee valpartijen. Mark en Jeroen R. hebben de wedstrijd uitgereden, de overige drie thuisrenners moesten de wedstrijd voortijdig staken. Jeroen R. eindigde in het midden, Mark in het staartje van het eindklassement. Ferry de Ruiter uit Putten won deze wedstrijd.

Combinatie
De organisatie kijkt met tevredenheid terug naar deze wedstrijd. Zowel de inzet van alle vrijwilligers, de wielrenners en het aanwezige publiek hebben de wedstrijd naar een hoger level getild. "De Ronde van Geldrop moet weer door de gemeenschap gedragen worden. Wellicht kan de Ronde van Geldrop in de toekomst gecombineerd worden met een ander evenement in Geldrop", sluit Job af.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>