Logo mooigeldropmierlo.nl
Alicia van Straten  | Fotonummer: 1bbbae
Alicia van Straten (Foto: Ingezonden)
Sport

Alicia van Straten Nederlands Kampioen Powerlifting

Het NK po­werlifting voor (sub) junioren werd op 29 en 30 april ge­houden bij Powerhouse in Mid­delburg. Alicia van Straten, van Sportcentrum Topfit te Geldrop nam, als 14-jarige bij de sub-junioren in de gewichtsklasse tot 47 kilo, deel aan deze wedstrijd.

Er werd begonnen met het kniebui­gen, waar Alicia drie goede beurten neerzette van 50, 55 en 60 kilo en verbeterde daarmee twee keer het Ne­derlands record en boog maar liefst 20% meer dan haar vorige wed­strijd. Bankdrukken startte ze met 35 kilo, daarna 37,5 kilo voor een nieuw Nederlands record, maar die moest iets te lang blijven liggen, en was te zwaar geworden. In de derde beurt ging dit prima, dus toch het record gehaald.

Bij het deadliften werd begonnen met 85 kilo, hierna moest er 90 kilo op voor alweer een Nederlands record, wat zonder problemen lukt. De derde beurt werd er 95 kilo op het halter geladen, dit was meer dan 2 keer het lichaamsgewicht. Dit gewicht ging heel hard omhoog, maar helaas maakte ze een technische fout waardoor de poging afgekeurd werd.

Het totaal van Alicia kwam hiermee op 187,5 kilo, wat ook weer een Nederlands record was. Alicia werd hiermee Nederlands kampioen met 4 records op haar naam. Over 3 weken, op 21 mei, gaat ze meedoen aan het equipped NK powerlifting, samen met haar coach Wim Bevers van Sportcentrum Topfit. Hij neemt deel in de klasse 'Masters'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>