Logo mooigeldropmierlo.nl
Marianne (r) met Fleur de Jong op de 200 meter  | Fotonummer: 37915e
Marianne (r) met Fleur de Jong op de 200 meter (Foto: Ingezonden)
Sport

Marianne Verdonk Nederlands Kampioen 400 meter

Geldrop - Marianne Verdonk (30) uit Geldrop, meervoudig Nederlands Kampioene behaalde in Terneuzen haar twaalfde nationale titel op de 400 meter, verraste iedereen met een stevig PR op het onderdeel kogelstoten (zilver) en besloot het toernooi met een fotofinish op de 200 meter die ook goed was voor zilver.

Marianne maakte van 2002 t/m 2016 deel uit van de nationale selectie atletiek en haalde in die periode 7 gouden, 32 zilveren en 22 bronzen medailles op EK's en WK's. In 2016 besloot zij na het Europees Kampioenschap outdoor (zilver en brons) te stoppen met internationale wedstrijden en het allemaal wat rustiger aan te gaan doen.

Het NK in eigen land blijft nog wel steeds in haar agenda staan. In de afgelopen jaren richtte Marianne zich volledig op de 400 meter, maar op dit toernooi wilde ze laten zien dat zij nog steeds een all round atlete is. Op basis van het chronoloog werd dit toernooi gekozen voor natuurlijk de 400 meter, kogelstoten en de 200 meter.

Het toernooi startte met de 400 meter waar naast Marianne haar teammaatjes uit de Nationale Selectie tegenkwam. Marianne liet er geen twijfel over bestaan wie hier de beste was en won hier met ruim 1 seconde voorsprong op de nummer 2 Salima Rozema (het nieuwe talent in de nationale selectie) uit Groningen.

's Middags het kogelstoten, een wedstrijd waar verschillende handicapklasses tegen elkaar uitkomen. Marianne zette een prima serie neer waarbij 7,41 meter de verste stoot uit de wedstrijd was. Nummer 2 Chayenne Bouthoorn kwam tot 7,12 meter maar werd toch winnares omdat in haar handicapklasse het wereldrecord lager ligt dan het wereldrecord in de klasse van Marianne. Het laatste onderdeel van de dag is de 200 meter. Ook hier een race met verschillende handicapklassen. Marianne vecht tot op de finish met Fleur de Jong (2 blades) en komt uiteindelijk 0,07 seconden te kort voor het goud.

1 x Goud en 2 x Zilver zijn het eindresultaat van dit Open Nederlands Kampioenschap, resultaten waar Marianne trots op mag zijn.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>