Logo mooigeldropmierlo.nl
Alicia van Straten  | Fotonummer: 67bc74
Alicia van Straten (Foto: Ingezonden)
Sport

Alicia van Straten Nederlands kampioen sub Junioren Master powerlifting

Eindhoven/Geldrop - Het NK junioren masters powerlifting werd op 21 mei gehouden bij sport-arena te Eindhoven. Voor Sportcentrum TOPFIT kwamen 2 lifters uit; Alicia van Straten als sub-junior en Wim Bevers bij de masters 2. Alicia was prima op gewicht en deed equipped (met hulpmiddelen) mee. Wim was, na een dag vasten, ook prima op gewicht liftte RAW.

Bij het onderdeel 'Kniebuigen' begon Alicia met 60 kilo. Dit was het gewicht waarmee ze vorige wedstrijd eindigde. Daarna 65 kilo en 70 kilo, het Nederlands record, lukte ook nog. Bij het onderdeel 'Bankdrukken' startte Alicia met 37,5 kilo (Nederlands record), maar 40 kilo lukte tot 2 keer toe niet. Bij het onderdeel 'Deadliften' begon Alicia met 90 kilo, ook het maximale van haar vorige wedstrijd, wat prima ging. De volgende poging ging met 95 kilo (Nederlands record) ook prima, wat de vorige wedstrijd nog niet lukte. De derde poging van 97,5 kilo was echter net te zwaar.

Alicia kwam hiermee op een totaal van 202,5 kilo wat haar vier Nederlandse records opleverde en een eerste plaats bij de sub-junioren.

Wim Bevers begon bij het onderdeel 'Kniebuigen' met 170 kilo (Nederlands record), dit ging goed, maar 180 kilo was 2 keer te zwaar voor hem. Bij het onderdeel 'Bankdrukken' startte hij met 95 kilo wat prima ging, maar 100 kilo was ook hier twee keer te zwaar. Bij het laatste onderdeel 'Deadliften' werd gestart met 190 kilo (Nederlands record), wat ook geen probleem was. Hierna werd er 220 kilo opgeladen voor een WK kwalificatie, dit was echter twee keer te zwaar. Het totaal kwam op 455 kilo, wat een Nederlands record is, dus totaal drie records.

Uiteindelijk kwam Wim hiermee op een derde plaats bij de masters 2, met 3 Nederlandse records, de WK kwalificatie zat er (nog) niet in dankzij het afvallen, dus dat gaat hij over een jaar weer proberen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>