Logo mooigeldropmierlo.nl
Eva van der Velden  | Fotonummer: a154f8
Eva van der Velden (Foto: Ingezonden)
Sport

Eva van der Velden derde plaats Funakoshi Cup Alkmaar

Alkmaar/Geldrop - Met een mooie derde plaats heeft Eva van der Velden afgelopen zondag haar laatste kwalificatiewedstrijd van het seizoen afgesloten. De vijftienjarige karateka uit Geldrop draait wedstrijden in kata, een stijloefening die wel 'schijngevecht tegen meerdere tegenstanders' genoemd wordt.

Eva traint 60 km van huis, bij Karate-Do Academie Itosu in Waalwijk, onder leiding van Gerrie van Tilburg. Ze maakt ook deel uit van de Nationale Kernploeg, waarmee ze traint in Scheveningen. Daarnaast werkt ze aan haar kracht en conditie bij sportcentrum Harks in Geldrop en volgt ze haar opleiding op de Topsport Talentschool Sint Joris in Eindhoven. Een druk bestaan voor de Geldropse.

De Karatebond Nederland heeft een aantal wedstrijden geselecteerd als 'meetmoment', ofwel kwalificatiewedstrijd. Hier kunnen punten verdiend worden die bepalen wie Nederland gaat vertegenwoordigen op de EJK's en WJK's. Eva behoort tot de drie best presterende vrouwelijke karateka's van Nederland in haar leeftijdsklasse. Met de punten die ze met deze laatste podiumplaats heeft behaald staat ze bíjna bovenaan. Eva en haar twee 'concurrenten', die tevens haar beste vriendinnen zijn in de Nationale Kataselectie, wisselen elkaar op het podium voortdurend af. Ze zijn deze periode bíjna gelijk geëindigd, met een half puntje meer voor één van Eva's vriendinnen.

Eva kan met recht trots zijn op haar behaalde prestaties van het afgelopen jaar en gaat hard door met trainen om nóg beter te worden. Volgende week heeft ze nog één wedstrijd en dan kan ze genieten van haar welverdiende vakantie.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>