Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 413e03
Foto: Pieter de Roij
Sport

Maud van Kempen wint goud en brons op NK schoonspringen

Eindhoven/Geldrop - Tijdens het Nederlands Jeugd Kampioenschap Schoonspringen, dat op 9, 10 en 11 juni werd gehouden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven, heeft de 11-jarige Maud van Kempen uit Geldrop samen met haar synchroonpartner Manou Meulebeek op 9 juni de titel als Nederlands kampioen synchroonspringen geprolongeerd. Op dezelfde dag behaalde Maud op de 5 meter toren de bronzen medaille.

Op zaterdag 10 juni kwalificeerde Maud zich als tweede voor de finale. Ze was tijdens de finale goed op weg om wederom op het podium te belanden. Dat topsport hard kan zijn, bleek toen zij in de laatste sprong van haar wedstrijd, anderhalve salto achterwaarts, te vroeg uitstrekte en lage punten scoorde. Het resultaat was een vierde plaats.

Op zondag 11 juni, op de 3 meter plank, liet ze echter haar weerbaarheid zien door de bronzen medaille in de wacht te slepen. Hier ging Maud, door mindere punten in de anderhalve salto met een hele schroef in de halve finale, als vijfde naar de finale. Tot op de laatste sprong stond Maud op diezelfde vijfde plaats maar dankzij een goede tweeënhalve salto klom ze op tot de derde plaats, slechts 0,8 punten verwijderd van de nummer twee.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>