Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 415209
Foto: Peter Wijlaars
Foto's Muziek

Zonovergoten vijftiende Marianne Koren Festival

Geldrop - Op het plein voor centrum Hofdael, De Bleek, vond op vrijdag 16 juni het 15e Marianne Koren Festival plaats. Zeven koren gaven een avondvullend optreden voor ruim 400 toehoorders op het zonovergoten plein. Het klapstuk was een gezamenlijk optreden van alle koren die samen met het publiek het zeemanslied 'John Brown' ten gehore bracht.

Marianne van der Sanden
Het Marianne Koren Festival is vernoemd naar Marianne van der Sanden. In 2002 nam zij afscheid als wethouder en gaf de gemeente Geldrop-Mierlo een muzikaal cadeau; een koren
festival in en om Hofdael. Het idee achter het festival was dat koren uit Geldrop en Mierlo samen een programma konden brengen dat voor iedere muziekliefhebber interessant was. In 2003 vond het eerste Marianne Koren Festival plaats. Het werd een succes en het festival keerde jaarlijks terug. Op vrijdag 16 juni was de 15e editie en weer was het een sfeervolle muzikale avond. Harald van Haaren is vanaf het begin bij de organisatie betrokken geweest. "Dat het 15e festival weer een geweldige avond is, komt vooral doordat de zeven koren zo vriendschappelijk met elkaar omgaan", zegt hij. "Het is één grote familie; koren en publiek samen." Ook presentator Jos Reijnaarts droeg een steentje bij aan de sfeer met zijn grappige commentaar en aankondigingen.

Gevarieerd programma
Het programma was zeer gevarieerd en interessant; van klassiek tot pop en van zeemansliederen tot dansliederen. De spits werd afgebeten met het lied 'Welcome to the show' door This Generation uit Geldrop. Na hun spetterende optreden was Multifvocaal aan de beurt. Het kleine vrouwenkoor bracht 4-stemmige a capella liederen ten gehore, gearrangeerd door Loekie Ruissen. Het Geldrops mannenkoor nam het stokje over met traditionele meerstemmige mannenkoorwerken. Romantische Engelstalige en Duitse liederen werden gezongen door het vrouwenkoor Femme Vocales. Het Shantykoor Salty Dogs uit Mierlo kwam met een aantal zeemansliederen. Iedereen voor de Dommel deinde mee en de zon strooide haar stralen over het geheel heen. Daarna volgde Joyim, een club van swingende dames in de leeftijd van 13 tot 35 jaar onder leiding van Marian van Beek. Het laatste optreden was van het gemengde koor Mierlo Vocaal met traditionele koormuziek.

Traditonele afsluiting
Het 15e Marianne Koren Festival werd traditioneel afgesloten met een samenzang, dit keer onder leiding van Salty Dogs. Het zeemanslied 'John Brown' werd ten gehore gebracht door de zeven koren. Het publiek zong uit volle borst mee, want de melodie was bekend en de tekst was aanwezig. De samenzang was een hoogtepunt voor zowel koren als publiek terwijl de zon langzaam onderging.

Stoelen
De organisatie had op het laatste moment besloten om het festival buiten te houden, ondanks het feit dat er misschien een drup regen zou vallen. Er stonden 200 stoelen klaar, maar dat was lang niet genoeg. Gelukkig hadden veel mensen hun eigen klapstoel meegenomen en er was zelfs iemand die het zichzelf gemakkelijk maakte in een relax campingstoel. De bewoners die rondom De Bleek wonen, zaten eerste rang op hun balkon. "De werkgroep kan het festival volgend jaar weer organiseren", zegt Harald. "We hebben goede sponsors, dus het gaat weer lukken. Op 15 juni 2018 is iedereen vast uitgenodigd."

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>