Logo mooigeldropmierlo.nl
V.l.n.r. Kim Franssen, Noa Hooi, Kim Hooi, Eddie van de Pol (archieffoto)  | Fotonummer: 976462
V.l.n.r. Kim Franssen, Noa Hooi, Kim Hooi, Eddie van de Pol (archieffoto) (Foto: ingezonden)
Sport

Kim Hooi vijfde op WK Judo

Santiago/Mierlo – De Mierlose Kim Hooi vertrok, samen met het Nederlands judoteam, op 5 augustus naar Santiago in Chili, waar de 'Cadets World Judo Championships' werden gehouden. In Santiago kwamen de beste judoka's naar dit WK om de strijd met elkaar aan te gaan. In een spannende wedstrijd verloor Kim de strijd om de bronzen medaille.

Poulewedstrijden

Kim, bijna 17 jaar oud, komt uit in de gewichtsklasse tot 70 kilogram. De jonge judoka begon zeer goed in haar poulewedstrijden. Zo nam ze het op tegen Daniela Sanchez (Venezuela) en Sefa Jelassi (Tunesië). Deze wedstrijden werden met een ippon (een vol punt), gewonnen. Met dit resultaat bereikte Kim de halve finale.

Halve finale
In de spannende halve finale trof Kim de Braziliaanse Millena Silva. Helaas delfde Kim het onderspit tijdens deze wedstrijd. De Braziliaanse judoka scoorde waza-ari, waardoor Kim doorschoof voor de strijd voor de bronzen medaille.

Herkansing
In de herkansing streed Kim samen met de Duitse Raffaela Igl voor de bronzen medaille. Lange tijd ging de strijd gelijk op. Helaas maakte Kim in de golden score een fout door op haar knieën te landen. Dit werd meteen afgestraft met een shido. Enigszins teleurgesteld verliet Kim daarna de mat.

Vijfde
Het besef was er nog niet meteen, maar Kim kan toch met een tevreden gevoel terugkijken op dit kampioenschap. Ze is vijfde van de wereld geworden. 
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>