Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 0fe495
Foto: Cor Vitalis
Koninklijke onderscheidingen

Koninklijke onderscheiding voor Joke Doensen

Tijdens de opening van de Jeugdvakantieweek op maandag 21 augustus is Joke Doensen-van Hoek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester B.H.M. Link reikte de versierselen die bij deze onderscheiding horen uit tijdens de start van de Jeugdvakantieweek in Mierlo. Het is de 30e keer dat Joke zich hier als vrijwilliger voor in zet. Voor de verdiensten op grond waarvan Joke een koninklijke onderscheiding krijgt, staan hieronder vermeld. 

1984 - heden
Vrijwilliger en coördinator bij en bestuurslid van de jongerenvereniging Jeugdvakantiewerk Mierlo, die activiteiten organiseert in de vakanties voor kinderen. Joke was/is onder andere actief als organisator en coördinator van de Jeugdvakantieweek voor de B-groepen (circa 200 kinderen van 8-11 jaar). Zij bedenkt de activiteiten, regelt het materiaal, werft vrijwilligers, stuurt de leiding aan en fungeeft als aanspreekpunt. Ook heeft Joke maandelijks een coördinatievergadering en een vergadering met het bestuur, denkt ze de programma's/draaiboeken uit, regelt en verdeelt zij de inschrijfformulieren en maakt de indelingen. Daarnaast was/is Joke actief als organisator van de Friemel- en Frutseldagen, een driedaagse knutselactiviteit tijdens de herfstvakantie.

1986 - 2006
Leider bij de Peuterspeelzaal 't Hummeltje te Mierlo. Joke was/is vier dagen per week actief als vrijwillig leider van de peuterspeelzaal.

1988 - heden
Vrijwilliger bij de schuttersvereniging Gilde Sint Catharina en Sint Barbara Mierlo. Joke was/is actief als gastvrouw, draait bardiensten en ondersteunt de op- en afbouwwerkzaamheden bij activiteiten. Ook verzorgde/verzorgt zij de catering. Dit doet zij bij de ledenvergaderingen, bij de brunches die zij organiseert en bij het samenkomen/de schietdagen van de gildebroeders.

2003 - heden
Vrijwilliger bij jeugdcarnavalsvereniging J.C.V. De Stillekes Mierlo. Joke was/is actief als organisator en begeleider van de jeugd tijdens clubactiviteiten, verzorgde/verzorgt de catering en verricht diverse hand- en spandiensten tijdens het carnavalsfeest. Ook versiert zij mede de Residentie, voorafgaand aan het carnaval en organiseert zij danceparty's voor de jeugdleden.

2008 - 2011
Vrijwilliger bij de Stichting Muziek voor Jongeren te Mierlo, die zich toelegt op de organisatie van feesten voor jongeren/jongvolwassenen. Joke is betrokken bij de feesten die jaarlijks worden georganiseerd. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het draaien van bardiensten, het verkopen van de tickets, het bemannen van de garderobe en/of het opzetten en afbreken van het podium.

Daarnaast is Joke actief als mantelzorger/ondersteuner van haar echtgenoot die rolstoelgebonden is.

Lees in DeMooiGeldorpMierloKrant van 23 augustus alles over deze benoeming en over de Jeugdvakantieweek.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>