Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 43b210
FotoTrailer
Sport

Dana Gosen Brabants kampioen Springklasse B

Geldrop – Midden in de zomervakantie is de Geldropse Dana Gosen eerste geworden op de Brabantse Kampioenschappen in de Springklasse B. Deze kampioenschappen werden op zondag 30 juli in Dongen gehouden. De Brabantse kampioenschappen is een selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap.

De selectie bestaat uit zes selectiewedstrijden, waarvan er vier meetellen. Iedere provincie is verdeeld in een aantal kringengroepen. De KNHS beslist hoeveel combinaties per kring mogen deelnemen aan de Brabantse Kampioenschappen. Dana was één van de geselecteerden voor deze kampioenschappen. De 14-jarige Dana reed in de springklasse B (dat is 1.00 m hoog) bij de paarden. Dat is een klasse waarop je op stijl rijdt; je krijgt punten voor de wijze van springen en rijden.

Dana en haar paard Maybel reden een foutloos rondje en kregen 77,5 stijlpunten en ging door naar de barrage. In haar barrage rondje reed ze wederom foutloos en kreeg ze 82,5 stijlpunt. In totaal namen 60 deelnemers deel aan deze Brabantse kampioenschappen in de klasse van Dana. Slechts 18 deelnemers hadden zich geselecteerd voor de barrage rijden. Er waren twee foutloos waarvan Dana er één was. Dana werd door het puntenaantal eerste, dus Brabants kampioen in de klasse B Springen.

De voorbereidingen voor het NK zijn in volle gang. Behalve het volgen van haar lessen, heeft ze ook nog aan een wedstrijd in Asten deelgenomen. Op vrijdag 1 september vindt in Ermelo het Nederlands kampioenschap plaats.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>