Logo mooigeldropmierlo.nl
Ilona in het witte pak  | Fotonummer: 72b442
Ilona in het witte pak (Foto: Ingezonden)
Sport

Brons en goud voor judoka Ilona Lucassen

Papendal/Geldrop - De twintig jarige Ilona Lucassen draait al jaren mee in de Nederlandse top bij judo. Op dit moment woont Ilona, geboren in Geldrop, op Papendal in het NTC (nationaal training centrum) waar zij vanaf september 2016 ook traint.

De start van haar sportcarrière heeft ze gehad bij judoschool Van Horssen waar ze nog steeds nauw aan verbonden is. Tijdens het Europees Kampioenschap liep Ilona een grote knieblessure op. Hiervoor is ze geopereerd, waardoor ze lange tijd niet kon trainen of deelnemen aan wedstrijden. Tijdens haar herstelperiode is ze niet stil blijven zitten. Ze is de jongere judoka's van judoschool Van Horssen gaan coachen tijdens hun wedstrijden.

Na een lange herstelperiode is Ilona weer begonnen met trainen en wedstrijden. Dit resulteerde op 22 juli in een bronzen plak bij een Europacup wedstrijd in Praag. Een week later ging ze naar Berlijn en heeft daar goud behaald. Dit is een mooie comeback. Ilona hoopt dat deze resultaten ook plaats gaan vinden op het EK. Het EK wordt gehouden in Maribor in Slovenië. Ze heeft zich weten te plaatsen en staat zaterdag 16 september op de mat.

Ilona mag ook naar de Wereldkampioenschappen. Het WK vindt plaats in Zagreb in Kroatië. Daar gaat ze op 21 oktober proberen een podiumplaats te bemachtigen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>