Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: c2e93e
Foto: Peter Wijlaars
Gemeente Geldrop-Mierlo

Leer je talent bij Hofdael Open

Geldrop - Het plein voor Centrum Hofdael, waar de oude schoorsteen staat, leent zich bij uitstek voor een Mont Martre-achtige markt. Tijdens 'Hofdeal Open' op 6 en 7 september, was het dan ook een gezellige drukte. Alle gebruikers van Centrum Hofdael waren aanwezig in kramen op het plein of in het gebouw Hofdael om kenbaar te maken wat ze in 2017 en 2018 te bieden hebben aan cursussen en activiteiten. Het motto van de open dag was 'ontdek je talent' en het was bijna onmogelijk om dat niet te ontdekken.

Informatief en overzichtelijk
De Volksuniversiteit bezette een gedeelte van de kramen op het plein voor Hofdael. Naast taalcursussen, het is zelfs mogelijk om Chinees te volgen, zijn er ook cursussen om de geestelijke en lichamelijk gezondheid te bevorderen zoals Mindfulness, NLP, Yoga, Tai Chi, Beter slapen en Energiek met natuurvoeding. Wie graag kookt kan kiezen uit een groot aanbod aan cursussen. Het kooklokaal op de tweede verdieping van het gebouw is goed uitgerust en het rook er verrukkelijk tijdens de open dagen. "Dit is een hele interessante markt", zeggen Maarten en Evelyne als ze naar huis gaan. "Er zijn ook veel nieuwe cursussen", vult Evelyne aan. "Geschiedenis en cultuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen."

Creatief
De creatieve Geldrop- en Mierlonaren kunnen zowel bij de Volksuniversiteit terecht als bij De Wiele Creatief voor teken- en schildercursussen. Jazz Dance, Contempory en Streetdance worden aangeboden bij De Wiele Creatief evenals een aantal fotocursussen. Naast beeldhouwen biedt De Wiele dit jaar een nieuw cursus aan; plastische vormgeving. "Bij deze cursus is het mogelijk om met allerlei materialen te werken", vertelt Sarge die de cursus gaat geven.

Muziek in Hofdael
Wat muziek betreft was er op de open dagen niet te klagen. Op woensdag trad Sonorian jazzband op en Charlotte gaf een spontaan optreden op het open podium. Op donderdagavond repeteerde de Senioren Blaaskapel Geldrop in de foyer. De repetitie verliep vlekkeloos. En er komt meer muziek in de foyer van Hofdael. Muziekhuis Hofdeal gaat iedere derde zondag van de maand een muzikaal optreden verzorgen. Het programma is veelzijdig.

Jeugd
Op woensdagmiddag 6 september stonden de deuren van Hofdael speciaal open voor de jeugd. Van tekenlerares Wendy van De Wiele Creatief kregen de kinderen al een eerste opdracht: "Teken wat er buiten te zien is." De schoorsteen, het plein en zelfs de kermisattractie die nog net boven de huizen uitstak, werden getekend door heel wat kinderen. Als ze even wilden pauzeren, konden ze een portretfoto laten maken door Toon Vogels van Fotoclub Digifoto die de foto per e-mail thuis stuurde. Bij de harmonie GMC konden kinderen vast een instrument uitproberen. Ze kregen geluid uit de instrumenten, heel knap. Kunstkwartier had buiten een kraam en kinderen konden daar informatie krijgen over muziek- en theaterlessen. In de theaterzaal werden trailers vertoond van kinderfilms door Filmhuis Hofdael. Het Weverijmuseum was open en er werd een presentatie getoond van het museum zoals het er in april, na de verbouwing, uit zal zien. De GGD had een kraam met interessante folders en een groot aantal leuke gadgets.

Voor herhaling vatbaar
De organisatoren van Hofdael Open keken met genoegen terug op de open dagen. "Het was een succes", zegt Paul Bierman. "Volgend jaar wordt het nog beter." vult Paul Couturier aan. "De samenwerking tussen alle gebruikers is geweldig," sluit Dick Bogers van De Volksuniversiteit tevreden af.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>