Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 659846
Foto: Peter Wijlaars
Koninklijke onderscheidingen

Koninklijke onderscheiding voor de heer W.F.J. Houben

De heer W.F.J. Houben (74 jaar) uit Geldrop is zaterdag 16 september benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Link reikte de versierselen die bij deze onderscheiding horen uit in het St. Antoniushuis in Geldrop.

De heer Houben ontving zijn Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet als:

1997 - heden:
Patiëntenvervoerder in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Hij haalt patiënten die aan bed of rolstoel zijn gekluisterd op voor de pastorale diensten/geestelijke verzorging en brengt hen na afloop weer terug. Geregeld valt hij in voor anderen.

2000 - heden:
Vrijwilliger bij de Brigidaparochie in Geldrop. Hij is lid van de Klussengroep (van 2000 tot heden) die werkzaamheden verricht aan twee kerkgebouwen, de pastorie, het Antoniushuis en drie begraafplaatsen. Het gaat om bouwkundig onderhoud, uitbreiding volgens de Arbo-wet, schilderwerk, herstel van vloerbedekkingen, het bekleden van kerkbanken en andere dagelijks voorkomende zaken. De heer Houben is vanaf 2008 tot heden lid van het College van Collectanten en vanaf 2010 tot heden ondersteuner van de Actie Kerkbalans. Verder zorgt de heer Houben voor de aankleding van de kerk, zowel binnen als buiten (het ophangen en weer verwijderen van vlaggen, borden en spandoeken).

Verder is de heer Houben sinds 2000 collectant van de Stichting Samen Verder, die kleinschalige projecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika ondersteunt. Ook brengt hij jaarlijks de folders van deze stichting rond. Al zeker 20 jaar is decorandus wijkhoofd van het KWF, afdeling Geldrop en collectant.

Lees woensdag in de krant het hele verhaal van deze feestelijke dag voor de heer Houben. 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>