Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: a30690
Foto: Max Bredsneijder
Koninklijke onderscheidingen

Koninklijke onderscheiding voor de heer J.W.G.M. van Lierop

De heer J.W.G.M. van Lierop uit Mierlo is zaterdag 30 september benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester B.H.M. Link reikte de versierselen die bij deze onderscheiding horen uit in de brandweerkazerne Post Mierlo.

De heer Van Lierop (57 jaar) ontving zijn Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet als:

De heer Van Lierop heeft op 1 januari 2017 na 37 jaar lid van de vrijwillige brandweer te zijn geweest, de post Mierlo verlaten. Hij trad op 1 november 1979 toe tot de brandweer, waar hij werd opgeleid tot Brandwacht 2e klasse, Brandwacht 1e klasse en Hoofdbrandwacht. De laatste jaren van zijn loopbaan was hij voornamelijk Manschap en voertuigbedienaar. Als chauffeur nam hij de verantwoordelijkheid om de andere brandweermensen op een veilige wijze bij het incident te brengen en zorgde hij dat de taken goed uitgevoerd konden worden. Hij sloot zijn loopbaan af als Manschap B in de rang Hoofdbrandwacht.

Gedurende zijn loopbaan binnen de brandweer maakte de heer Van Lierop als Brandwacht en chauffeur pompbediende en later als Manschap en voertuigbedienaar deel uit van de ploegen die deelnamen aan de Regionale kwaliteitstesten (twee keer per jaar) en de Landelijke ABWC Brandweer vaardigheidstesten (twee keer per jaar). In 37 jaar heeft hij vele ere-plaatsen met diverse ploegen behaald.

De heer Van Lierop heeft zich in de lange periode dat hij lid was van de vrijwillige brandweer van Mierlo laten kennen als een persoon met een grote inzet en een prima vakkennis. Bij nacht en ontij stond hij klaar om de medemens op een professionele wijze te helpen. Of het nu ging om brand, hulpverlening, of andere hand- en spandiensten, het was nooit te veel voor hem. Nooit werd er tevergeefs een beroep op hem gedaan.

Naast het hebben van een eigen biologisch tuindersbedrijf is het de heer Van Lierop gelukt om een juiste balans te vinden, zodat hij vaak klaar kon staan voor de brandweer. De laatste jaren moest hij wat vaker verstek laten gaan vanwege de drukke werkzaamheden op zijn bedrijf.

Om zijn geoefendheid op peil te houden, heeft hij deelgenomen aan de wekelijkse oefenavonden. Dit betekent elke maandagavond twee uur oefenen. Hiernaast is hij vele jaren actief geweest met het deelnemen aan wedstrijden, waarvoor er veel extra oefenavonden werden georganiseerd.

In bijna 37 jaar is de heer Van Lierop meer dan 3000 keer opgeroepen om de medemens te helpen. Hij heeft meer dan 1000 avonden geoefend om het vak van brandweerman op een professionele manier uit te kunnen oefenen. Hij is ook altijd lid geweest van personeelsvereniging 'het Nablussertje' en heeft een bijdrage geleverd aan het organiseren van activiteiten voor (oud)leden, partners en kinderen.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>