Logo mooigeldropmierlo.nl
Robbert de Greef (l) en ploeggenoot Sjoerd van Ginneken (r) tijdens teampresentatie  | Fotonummer: 4b13cf
Robbert de Greef (l) en ploeggenoot Sjoerd van Ginneken (r) tijdens teampresentatie (Foto: Ingezonden)
Sport

Robbert de Greef gepresenteerd als profwielrenner bij Roompot-Nederlandse Loterij

Rotterdam/Geldrop In een bomvol Ahoy met 7000 toeschouwers is vrijdag 5 januari Geldroppenaar Robbert de Greef als profwielrenner gepresenteerd van de pro-continentale wielerploeg Roompot- Nederlandse loterij.

Na eerst te zijn voorgesteld aan de in grote getallen aanwezige Nederlandse en buitenlandse pers, werd het team 's avonds in hun nieuwe kleding gepresenteerd aan het grote wielerpubliek tijdens de 6-daagse van Rotterdam. Robbert verdiende zijn contract bij Roompot-Nederlandse Loterij met het winnen van de nationale Topcompetitie.

De 26-jarige Geldroppenaar toonde met een overwinning in de Ton Dolmans Trofee in Limburg, een derde plaats in de Omloop der Kempen en een klassering als vierde in de tijdrit in Emmen vorig seizoen aan de sterkste allrounder te zijn in het klassement van de belangrijkste amateurklassiekers in eigen land. Een zege van de, in wielkringen hoog aangeschreven, De Kernen Omloop Susteren bevestigde de groei die de inwoner uit Geldrop heeft doorgemaakt.

Robbert werd in de afgelopen seizoenen geschoold binnen verschillende Nederlandse continentale ploegen en maakt dus nu de overstap naar het professionele wielerpeloton. De afgelopen jaren was Robbert ook werkzaam als parttime medewerker bij wielershop Rubino in Nuenen, iets wat nu niet meer te combineren is met zijn fulltime bestaan als wielrenner. Zo verblijft hij nu met Team Roompot in het Spaanse Calpe voor een loodzware trainingsstage. Waarna hij in de laatste week van januari afreist naar Australië om zich te meten met de beste profs van de wereld in de Cadel Evans Great Ocean Road Race en de Herald Sun tour.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>