Logo mooigeldropmierlo.nl
De overhandiging van de cheque aan voorzitter René van Eck van SamenLoop voor Hoop  | Fotonummer: 5d835c
De overhandiging van de cheque aan voorzitter René van Eck van SamenLoop voor Hoop (Foto: Peter Wijlaars)
Foto's Gemeente Geldrop-Mierlo

Nieuwjaarsbijeenkomst Gemeente Geldrop-Mierlo

Geldrop - Met een spetterend optreden van de gezamenlijke harmonieën St. Lucia, Muziekkorps Euphonia en Geldrops Muziek Corps begon de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Geldrop-Mierlo op zondag 7 januari om 13.00 uur. Het was zonnig, maar koud op het Horecaplein waar Wintersfeer in volle gang was. Gelukkig kon het college van burgemeester en wethouders en het publiek zich warmen aan de vele kachels die voor het podium waren opgesteld. Op de schaatsbaan ging de ijspret voor de kinderen gewoon door, ook tijdens de speech van burgemeester Link.

Terugblik op 2017
Burgemeester Link wenste de aanwezigen een mooi, gezegend en gezond 2018 namens de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. Hij keek terug op 2017, het jaar van de Verbinding. "Er waren veel initiatieven die aan dit mooie thema invulling gaven. Organisaties en instellingen zoeken elkaar steeds meer op om verbindende kracht te krijgen." De burgemeester somde een paar hoogte punten op, zoals de Koninklijke onderscheidingen van 11 inwoners van de gemeente, de onderscheiding van Frank Lammers met de Bernhard Cultuurprijs, de tweede prijs van het Mierlose Brandweerkorps in de landelijke wedstrijden, de huldiging van jonge sporters, de designprijs van Piet Hein Eek, het succesvolle concours hippique in Mierlo en de veteranenbijeenkomst.

Van en Voor Elkaar
"Vooruitkijkend naar 2018 zie ik de gemeenteraadverkiezingen in aantocht. Een belangrijk moment voor u als inwoner. U bepaalt met uw keuze onder andere, hoe we met elkaar omgaan. Het thema van 2018 sluit daar mooi op aan; 'Van en Voor Elkaar'. Aan dit prachtige thema willen het gemeentebestuur en de hele gemeentelijke organisatie het komende jaar invulling gaan geven." De burgemeester vroeg aan de burgers om er zelf eens over na te denken hoe ze aan het thema kunnen bijdragen.

SamenLoop voor Hoop
Na de speech nam René van Eck namens SamenLoop voor Hoop een cheque van € 500,00 in ontvangst uit handen van de voorzitter van Wintersfeer Jef van Stratum. "Wintersfeer heeft per ticket een bedrag voor een goed doel gereserveerd en dat is dit jaar voor SamenLoop voor Hoop." René van Eck is blij met de cheque. "Het is een mooi bedrag dat zeker van pas komt op 9 en 10 juni als de 24-uurswandelestafette zal plaatsvinden aan de Wielerbaan, Kervel 3 te Geldrop."

Oliebollen, glühwein, warme chocolademelk
Na het officiële gedeelte gingen publiek en het college van burgemeester en wethouders met elkaar in gesprek en werd het gezellig. "Dit is een mooie gelegenheid om andere verenigingen te ontmoeten en om de samenwerking met de gemeente te benadrukken," zegt Erik van der Linden, commandant van Brandweer Mierlo. De splinternieuwe Mierlose mens Toon van den Eijnden was ook aanwezig. De gemeente trakteerde op koffie, thee, glühwein, warme chocolademelk, oliebollen en koeken. De wethouders hielpen met het uitdelen van oliebollen. "Ik geniet ervan om mensen te ontmoeten en ze iets aan te bieden", zegt Renée Hoekman. De nieuwjaarsbijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door de band Popzooi, de zangeres Venice, de zangeres Yvette Keijzers. De salsa-band XambaH Percussion en de band Echoes of Industries.

Kijk voor meer foto's op: www.mooigeldropmierlo.nl

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>