Logo mooigeldropmierlo.nl
Fietspad Santheuvel  | Fotonummer: 44ef80
Fietspad Santheuvel
Gemeente Geldrop-Mierlo

Het 'Gat van Geldrop', rotondes in Mierlo en wandelroutes

Geldrop-Mierlo - Het 'Gat van Geldrop'. Zo noemen veel inwoners de plek aan de Nieuwendijk bij de rotonde. Er zat ooit een tapijtcentrum, later een garage. Nu omschrijft het college de locatie als 'een terrein waarop nu nog een oude bouwval (garage) staat'. Dat gaat veranderen: er ligt een plan voor realisatie van 25 koopappartementen.

Een fraai gezicht is het al jaren niet. Wie Geldrop binnenkomt vanuit de richting Eindhoven stuit bij de rotonde op een kale plek met een leegstaand en deels vervallen pand. Al in 2011 was er een plan om daar een appartementencomplex te bouwen. Dat plan, De Nieuwe Wende, omvatte een complex met 26 appartementen, 7 patiowoningen en een ondergrondse parkeerkelder. De bouwvergunning werd destijds al verleend. "Als gevolg van de economische crisis is dit bouwplan echter nimmer uitgevoerd/gerealiseerd", stelt het college van burgemeester en wethouders.

Kort geleden is een gewijzigd bouwplan ingediend. Dat plan, Kleyndommel, gaat uit van 25 appartementen. "De oorspronkelijk geplande patiowoningen en parkeerkelder komen te vervallen", laat het college weten. Er komen bergingen en parkeerplaatsen achter het complex, dat uit vier bouwlagen bestaat. De appartementen, verschillende types, gaan in de verkoop voor prijzen tussen € 175.000 en € 295.000.Aangezien er al een bouwvergunning is verstrekt kan snel gestart worden met ontwikkeling. De verwachting is dat binnen enkele weken de verkoop van de appartementen start, als er voldoende verkocht zijn begint de bouw van Kleyndommel.

Rotondes Santheuvel
De gemeenteraad gaat later deze maand praten over de verkeerssituatie op de Santheuvel in Mierlo. De staat van de fietspaden langs de Santheuvel is slecht, daarom wordt ongeveer de helft van de bomen die er staan gekapt. Overigens verdwijnen er niet alleen bomen, waar mogelijk worden nieuwe bomen aangeplant.

Het plan is om de Santheuvel compleet te vernieuwen. Het wegdek wordt vervangen en de ligging van het fietspad op sommige plekken aangepast. Mogelijk komen er twee rotondes op de weg: op de kruispunten met de Kerkakkers en de Heer van Scherpenzeelweg/Heer de Heuschweg. "Rotondes zijn natuurlijk duurder dan kruisingen", zegt wethouder Renée Hoekman over de plannen. Wat er gaat gebeuren is aan de gemeenteraad.

Wandelroutes
Er komt een lokale wandelkaart voor Geldrop-Mierlo. Op dit moment is er geen wandelkaart voor inwoners en toeristen waarop alle wandelmogelijkheden in de gemeente staan en dat moet anders, vindt het college. "Het wandelnetwerk is een recreatief en toeristisch product dat van groot belang is voor ons en de regio."

De kwaliteit van dat wandelroutenetwerk laat ook te wensen over. Het college stelt dat de kwaliteit en actualiteit van de vijf wandelknooppuntenpanelen in Geldrop-Mierlo 'laag' is. Er gaat een voorstel naar de gemeenteraad om geld beschikbaar te stellen om de panelen te vernieuwen en een lokale wandelkaart te maken. In totaal gaat dit zo'n € 7.800 kosten.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>