Logo mooigeldropmierlo.nl
Burgemeester Link samen met Commissaris van de Koning Van de Donk  | Fotonummer: daa8da
Burgemeester Link samen met Commissaris van de Koning Van de Donk (Foto: Peter Wijlaars)
Gemeente Geldrop-Mierlo

Commissaris van de Koning vol lof over Geldrop-Mierlo

Geldrop-Mierlo - "Het was een zeer geslaagd en inspirerend werkbezoek. Complimenten voor de gemeente." Commissaris van de Koning Wim van de Donk was vorige week op werkbezoek in Geldrop-Mierlo. Na afloop had hij alle lof voor de gemeente. De Commissaris van de Koning is regelmatig op werkbezoek in de Brabantse gemeenten. Donderdag 18 januari werd het stormachtige weer getrotseerd voor een bezoek aan Geldrop-Mierlo.

Meerdere malen bezoek
De heer Van de Donk was al eerder in Geldrop-Mierlo. "Vier jaar geleden, op 21 mei 2014, was ik hier ook. Toen nog bij de vorige burgemeester Rianne Donders. En vorig jaar waren we hier nog te gast met de burgemeesterskring", vertelde de heer Van der Donk na afloop van het werkbezoek tijdens een persconferentie in Restaurant Grand Café Taste.

Overleg
Als Commissaris van de Koning ging de heer Van der Donk in gesprek met de burgemeester, de fractievoorzitters uit de gemeenteraad en het college. "Bijpraten hoe het hier in Geldrop-Mierlo gaat, hoe het is met de regionale samenwerking. Geldrop-Mierlo weet wat ze wil." Tijdens het overleg komen tal van onderwerpen op tafel. Burgemeester Link na afloop van het werkbezoek: "We hebben het bijvoorbeeld gehad over samenwerking in de regio en hoe we daar uiting aan geven." Het beeld over Geldrop-Mierlo is positief bij de provincie. Commissaris Van de Donk gaf nog eens aan dat Geldrop-Mierlo in de toekomst zelfstandig kan blijven. Gemeenten hebben van de provincie de opdracht gekregen na te denken over hun eigen toekomst. "Voor Geldrop-Mierlo waren de conclusies helder, we zijn positief over de toekomstvisie", aldus de commissaris.

Terecht trots
Geldrop-Mierlo heeft de zaken goed voor elkaar, stelde commissaris Van de Donk vast. Natuurlijk zijn er aandachtspunten, zoals het dossier Gulbergen dat al lang speelt. "Ik neem dit mee terug naar Den Bosch en ga me erin verdiepen." Verder veel positieve woorden. De begroting is op orde, de opvang van statushouders is goed geregeld en er zijn geen tekorten als het gaat om de zorg. Volgens de heer Van de Donk heeft Geldrop-Mierlo het nodige op trots op te zijn. Hij had voor zijn komst naar Geldrop aangegeven een bedrijf te willen bezoeken waar de gemeente trots op is.

Landbouw
Tijdens het werkbezoek werd een bezoek gebracht aan Kuhn Geldrop B.V. De ooit als Zweegers landbouwmachines opgerichte onderneming is wereldspeler. Van de Donk over het bedrijfsbezoek: "Ik heb vandaag veel geleerd over trommelmachines en poedercoaten. Als je de productiehal inloopt, ruik je het metaal, heerlijk. Wat me opviel is dat er dingen zijn die machines doen omdat mensen het niet meer kunnen maken." Een dreigend tekort aan arbeidskrachten is zorgelijk, vindt ook de commissaris. "Dat is een factor die onze groei erg kan belemmeren."

Tevreden
Burgemeester Link keek tevreden terug op het werkbezoek van de Commissaris van de Koning. "We zijn uiteraard blij met de complimenten en ik ben blij dat de commissaris hier vandaag geweest is." Overigens komt Wim van de Donk binnenkort weer naar Geldrop-Mierlo. Dan gaat hij met onder meer zijn collega uit Limburg praten over brainport en de arbeidsmarkt. "Dat doen we minimaal een keer per jaar tijdens het zogenoemde kastelenoverleg." Dat overleg is deze keer in Kasteel Geldrop. Volgens de heer Van de Donk is de aanzet tot de bijeenkomst gegeven door ereburger en oud premier Dries van Agt. "Die heeft me daarover een briefje geschreven."

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>