Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: df1e52
Foto: Stefan Bron
Gemeente Geldrop-Mierlo

Burgemeester Link sluit drugspand in Geldrop

Geldrop - Burgemeester Link heeft maandag 29 januari een woning aan de Carpinistraat in Geldrop voor drie maanden gesloten nadat er een hennepkwekerij is aangetroffen.

Op 19 december 2017 vond een opsporingsonderzoek plaats in de flatwoning aan de Carpinistraat in Geldrop. Daar trof de politie in de slaapkamer van de woning een hennepkwekerij aan. De hele woning was in gebruik genomen voor het kweken van hennep en het verwerken van de geoogste hennep. Uit onderzoek is gebleken dat er zeker twee eerdere oogsten hebben plaatsgevonden. In totaal ging het om 185 hennepplanten.

Damoclesbeleid
Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Hennepkwekerijen zijn in het algemeen brandgevaarlijk, leveren vaak overlast op voor de woonomgeving en trekken criminele personen aan. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van de drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>