Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: b2a817
Stefan Bron / SteBro Fotografie
Gemeente Geldrop-Mierlo

Gemeenteraad wil inbreng over herinrichting Heuvel

Geldrop - De gemeenteraad wil nadrukkelijk mee kunnen praten over herinrichting van de Heuvel in Geldrop. Maandag 5 februari nam de gemeenteraad een motie aan met als belangrijkste punt dat de politiek wil discussiëren over ontsluiting van het parkeerterrein aan de Heuvel.

D66 en DGG dienden de motie in. Ze zijn het niet eens met het feit dat er slechts twee varianten zijn waar inwoners uit kunnen kiezen voor de bereikbaarheid van het parkeerterrein aan de Heuvel. In de oorspronkelijke motie stellen de partijen dat er ook gekeken moet worden naar mogelijkheden om de parkeerplaatsen aan de Heuvel te verplaatsen en het Horecaplein autoloos of verkeersluw te maken.

Ook kan er gekeken worden naar de mogelijkheden om de parkeerplaatsen aan de Heuvel, Achter de Kerk en de Meent met elkaar te verbinden zodat een parkeerroute ontstaat aan de rand van het centrum. Deze suggesties willen de meeste partijen niet op voorhand overnemen, de raad wil wel praten over de verkeerssituatie. Dat kan pas in mei omdat de inspraakprocedure nog loopt.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>