Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: ef10ba
Stefan Bron / SteBro Fotografie
Gemeente Geldrop-Mierlo

Uit de gemeenteraad: Snel kijken naar veiligheidssituatie fietsstraat Geldropseweg

Geldrop-Mierlo - Er komt snel een onderzoek naar de veiligheidssituatie van de fietsstraat Geldropseweg bij Luchen. Dat is de uitkomst van een motie die maandagavond in de gemeenteraad is aangenomen.

Het initiatief voor de motie komt van het CDA. Volgens de partij maken bewoners van de wijk Luchen zich grote zorgen over de veiligheid van met name fietsers op de fietsstraat Geldropseweg. Door de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Luchen Fase 2 wordt het drukker op de fietsstraat bij Luchen. De straat is volgens de indieners van de motie 'een onoverzichtelijke straat waar de verkeersregels als parkeren en snelheid onduidelijk zijn aangegeven. In Luchen wonen veel jonge kinderen en de fietsstraat wordt veel gebruikt door schoolgaande jeugd.

In de motie staat dat betrokken burgers de afgelopen jaren veelvuldig contact hebben gezocht met de gemeente. 'Telkenmale ontvangen zij afwijzende reacties, waarbij enkel gekeken wordt naar de onmogelijkheden. De bewoners voelen zich hierdoor en vanwege de lange doorlooptijd niet serieus genomen', staat in de motie.

De motie kreeg steun van alle partijen (alleen de SP was niet aanwezig). Het college heeft opdracht gekregen om de fietsstraten in de gemeente te toetsen. "Met name gericht op de veiligheid van onze fietsers." Wethouder Renée Hoekman zegde toe om met de betrokken bewoners in overleg te treden. De gemeenteraad wil dat er op korte termijn maatregelen komen om de verkeersveiligheid voor niet-gemotoriseerd verkeer op de fietsstraat Geldropsweg te verbeteren.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>