Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 58537b
Foto: Peter Wijlaars
Gemeente Geldrop-Mierlo

Uit de gemeenteraad: Contract met Laco nog één keer verlengd

Geldrop - De subsidie die de gemeente aan Laco geeft voor zwembad De Smelen loopt door tot en met 31 december 2018. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met verlenging van de bestaande overeenkomst. Van harte ging dat niet.

Al jaren wordt er gesproken over het Geldropse zwembad en het contract dat de gemeente heeft met eigenaar Laco. Het bedrijf krijgt jaarlijks twee ton subsidie. Die overeenkomst is al meerdere malen verlengd. Het college van burgemeester en wethouders stelde aanvankelijk voor de bestaande overeenkomst met twee jaar te verlengen, maar dat vind de gemeenteraad te lang.

Voor de PvdA en VVD hoeft er geen verlenging te komen. "Wij hebben geen vertrouwen meer in Laco en zijn er klaar mee", stelde Richard van de Burgt (PvdA). VVD en PvdA stemden tegen de contractverlenging. CDA en D66 stemden voor. "Dit is wel echt de laatste keer dat we voorstemmen", aldus Basil Cuppen (D66). Alle partijen willen dat er dit jaar duidelijkheid komt over de toekomst van De Smelen. Laco wil plannen ontwikkelen voor het zwembad en het omliggende gebied.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>