Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 3c8923
Foto: Ingezonden
Sport

Dubbel succes voor Benny Smits

Geldrop/Berlicum - Benny Smits (31 jaar) uit Geldrop heeft zich geplaatst voor de 'MASTERS' artistiek biljarten en voor het Nederlands kampioenschap driebanden 1e klasse matchtafel.

De beste acht artistiek-biljarters gaan op 30 maart tot 1 april uitmaken wie zich de 'Master' van Nederland mag noemen. Benny heeft middels een drietal grand-prix -toernooien voldoende punten gehaald om net als vorig jaar te mogen deelnemen aan dit evenement. Benny is ingedeeld in poule B, met als tegenstanders de regerend Nederlands kampioen René Dericks, de talentvolle Jop de Jong en Robert van Veenendaal. In poule A spelen Sander Jonen (twee-voudig wereldkampioen), Eric Vijverberg, Mark Janssen en Patrick de Haan. Na de poule-fase wordt middels een kruisfinale en finale bepaald wie dit jaar de 'Master' van Nederland is.

Artistiek biljarten (ook wel kunststoten genoemd) is alleen weggelegd voor de echte balkunstenaars met een enorme bagage aan techniek. Er wordt steeds om de 'best of five' sets gespeeld (10 figuren per set).

Voor u is dit evenement een unieke gelegenheid om deze virtuozen aan het werk te zien. De plaats van handeling is namelijk in het Brabantse Berlicum. Het sociaal cultureel centrum Den Durpsherd, Kerkwijk 61 te Berlicum wordt drie dagen omgetoverd tot een waar biljartpaleis.

Het dubbele en unieke succes ligt in het feit, dat Benny zich ook geplaatst heeft voor het Nederlands kampioenschap driebanden 1e klasse Matchtafel (grote tafel). Dit evenement vindt plaat op 20-21-22 april in het Gelderse Eibergen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>