Logo mooigeldropmierlo.nl
Robbert de Greef tijdens de Herald Sun Tour in Australie  | Fotonummer: 18d732
Robbert de Greef tijdens de Herald Sun Tour in Australie (Foto: Ingezonden)
Sport

Robbert de Greef maakt zich op voor Amstel Gold Race

Geldrop – Bij het stadhuis in Maastricht zijn op zondag 15 april duizenden wielerliefhebbers getuige dat Geldroppenaar Robbert de Greef de deelnemerslijst tekent voor de 53e editie van de Amstel Gold race. Voor de enige wielerklassieker in Nederland die deel uit maakt van de UCI World Tour wordt het startschot gegeven om 10.30 uur op de Markt in Maastricht en finish rond 17.00 uur op de finishlocatie in Vilt-Valkenburg.

Het peloton moet dit jaar zo'n 260 kilometer afleggen. Tijdens de koers staan er 35 beklimmingen op het programma. Dat Robbert op het einde van deze loodzware wedstrijd met zege aan de haal zal gaan is hoogst onwaarschijnlijk. Wat zijn opdracht zal worden binnen Team Roompot- de Nederlandse Loterij is nog niet bekend. Natuurlijk zal hij proberen in de ontsnapping van de dag te zitten, mocht dit niet lukken zal het 'knechten' worden voor de kopmannen van de ploeg Pieter Weening en Pim Ligthart.

Veel toprenners hebben hun zinnen gezet op deze klassieker. Zo is wereldkampioen Peter Sagan er alles aan gelegen om de Amstel op zijn palmares te schrijven. Andere wereldtoppers zoals Valverde, Nibali, Van Avermaat en natuurlijk Gilbert die deze wedstrijd al viermaal wist te winnen, zijn de andere grote favorieten.

Na een wat ongelukkige start van het seizoen in de Herald Sun tour in Australië, waar Robbert de Greef na een zware valpartij in de 4e etappe de wedstrijd moest verlaten, heeft hij een zwaar buitenlands programma gereden in aanloop naar de Amstel Gold Race. Zo stond Robbert aan het vertrek in de Spaanse wielerwedstrijden Ruta del Sol, De ronde van Murcia en Classica Almeria. In

België reed hij de wedstrijden Handzame Classic en Brugge-de Panne. In Frankrijk nam hij deel aan onder meer de Classic de l'Ardèche Rhône, Drome Classic, Classic Loire Atlantique en Circuit Cycliste Sarthe.

Slechts twee wedstrijden reed Robbert dit jaar op Nederlandse bodem, de Volta Classic in Limburg en Dorpenomloop Rucphen. Meedoen om de overwinning zat er voor de eerstejaars prof uit Geldrop nog niet in, maar hij wist wel een aantal top 20 klasseringen te behalen. Komende week staat de Brabantse Pijl nog als voorbereiding de Amstel op het programma. Supporters die dit wielerspektakel van dichtbij willen volgen, reizen natuurlijk zondag naar het Limburgse land. Voor de thuisblijvers is de Amstel Gold Race live te volgen op verschillende TVzenders.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>