Logo mooigeldropmierlo.nl
V.l.n.r.: Mathé van Hoek, José de Wit, Carl-Jan Jongen, Frank Smulders en José Koolen  | Fotonummer: f452ad
V.l.n.r.: Mathé van Hoek, José de Wit, Carl-Jan Jongen, Frank Smulders en José Koolen (Foto: Peter Wijlaars)
Evenementen

Oranje Comité Mierlo steekt Oranje Avond en Koningsdag in een nieuw jasje

Mierlo – Oranjecomité Mierlo gaat de opzet van de Oranje Avond en de viering van Koningsdag in een ander jasje steken. Een nieuw concept waar jong en oud veel plezier aan gaan beleven. Gezelligheid en saamhorigheid zijn de twee toverwoorden voor de festiviteiten op 26 en 27 april.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Peter Wijlaars

Nieuwe opzet
"De festiviteiten rondom Koningsdag liepen de laatste jaren nogal terug", blikt José de Wit, één van de bestuursleden van het Oranjecomité, terug. "Het is altijd een gezellig feest geweest, dat willen we weer graag terugbrengen. We hebben gekozen voor een nieuwe opzet op een nieuwe locatie." Tot afgelopen jaar vormde José, met Carl-Jan Jongen en José Koolen het bestuur van het Oranjecomité. "We hebben uitbreiding gezocht. Mathé van Hoek en Frank Smulders, beide bestuursleden van Jeugd Carnavalsvereniging De Stillekes, hebben zitting genomen in het bestuur", vertelt José. "Bijkomend voordeel is dat we bij onze activiteiten ook een beroep kunnen doen op de hulp van de vrijwilligers én de leden van De Stillekes." Frank vult aan: "We kunnen altijd nog nieuwe vrijwilligers gebruiken."

Optredens
"Dit jaar is gekozen voor de locatie in en rondom MFA Het Loesje aan de Vesperstraat", gaat Frank verder. De Oranje Avond, 26 april, vindt plaats in Het Loesje. Op deze avond verzorgen Rocking Johnny & his Red Angels en de Mierlose zanger Robin Liebreks een geweldig optreden. De Rock & Rollband daagt de Mierlose bevolking uit om op de dansvloer te komen voor een swingende avond. Rock & Roll uit de jaren '50 en '60 herleven in Het Loesje. "Zelf dansen of kijken naar een demonstratie Rock & Roll, het kan allemaal deze avond", aldus Frank. Robin Liebreks gaat ervoor zorgen dat het 'dak eraf gaat'. "We willen graag een afwisselende gezellige amusementsavond voor de jeugd, jongeren en volwassenen aanbieden. Met dit programma hebben wij er vertrouwen in dat dit helemaal goed komt", vertelt José. De deuren gaan open om 20.00 uur en sluiten om 01.00 uur. Uiteraard is de entree op deze avond geheel gratis.

Tradities
Tradities zijn er om in ere te houden, daarom begint Koningsdag 27 april op het plein bij MFA 't Patronaat. Om 10.00 uur wordt het schildje op de meiboom door een Mierlose vereniging onthuld, onder toeziend oog van burgemeester Link, het Gilde St. Catharina & St. Barbara en Gilde St. Bastiaan alsmede de Heemkundekring Myerle. Vervolgens wordt de vendelgroet gebracht door gilde St. Catharina en St. Barbara en gilde St. Sebastiaan, waarna de optocht voorafgegaan door beide gildes, de kinderen met de versierde fietsen, loopfietsen, bolderkarren en alles wat op wielen rijdt, samen met Harmonie St. Lucia richting Het Loesje gaat.

Afgesloten
Speciaal voor deze dag is de Vesperstraat, vanaf het kruispunt Bisschop van Mierlostraat tot bijna de Santheuvel afgesloten. Voor de Loeswijkschool en Het Loesje kunnen kinderen op een kleedje hun 'waren' verkopen. De kindermarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. "Ook aan de ouders is gedacht. Zij kunnen in en rondom het Loesje genieten van een heerlijk hapje en drankje en gelijktijdig hun kinderen een beetje in de gaten houden", aldus Frank.

Rodeo-stier
Tijdens de kindermarkt is Tijn Mandarijn, de ballonnenclown, aanwezig voor het maken van de mooiste kunstwerken van ballonnen. Kinderen kunnen Oud-Hollandse spelletjes spelen en er staat een rodeostier. "Probeer daar maar eens op te blijven zitten", lacht Frank. "Iedereen mag meedoen aan de spelletjes én voor iedere deelnemer is er een leuke attentie." De hele dag wordt er gezellige muziek gedraaid door Dj Joep. "Dit belooft op voorhand al een topdag te worden", aldus Frank en José.

Het bestuur van het Oranjecomité hoopt dat de weergoden hun goed gezind zijn en zien graag de jeugd, jongeren en volwassenen op 26 en 27 in en rondom Het Loesje.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met oranjecomitemierlo@gmail.com

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>