Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 9e1619
Foto: Michael Pelle
Sport

Succes voor basketballers EBCG

Geldrop - In sporthal de Coevering stonden afgelopen zaterdag 14 april weer een aantal thuiswedstrijden van basketbalvereniging EBCG op de planning. Voor de u12, u14-1 en voor heren 2 waren dit tevens de laatste thuiswedstrijden van het seizoen.

De u12 wist tegen Fanatics '71 uit Roermond met 37 tegen 33 de tweede overwinning van het seizoen te pakken. Bij de jongste lichting van EBCG is een duidelijke stijgende lijn te ontwaren. De u18 speelde een rommelige wedstrijd tegen de Valkenswaard Falcons. Dankzij het verschil in kwaliteit wisten zij desondanks met 57 tegen 40 te winnen.

De heren onder 20 leverden op zaterdag de slechtste prestatie van hun seizoen. Na een aardig eerste kwart lieten de BC Langstraat Shooters uit Waalwijk de heren uit Geldrop alle hoeken van het veld zien. Het gevolg was een pijnlijke nederlaag van 38 tegen 90. De u14-2 moest ook haar meerdere erkennen in BC Titans uit Kerkrade. De eindstand werd bepaald op 54 tegen 84. De u14-1 wist tegen Jumpers '76 uit Venray wel een overwinning te bepalen. De score lag de hele wedstrijd dicht bij elkaar, maar in de laatste minuten wisten de heren uit Geldrop de stand toch uit te bouwen tot 47 tegen 38.

De heren onder 16 rekenden op dat zelfde moment zonder enige moeite af met de Gennep Cougars. Zij speelden een uiterst dominante wedstrijd en wonnen dan ook met 88 tegen 12. Het tweede herenteam sloot de dag af tegen Dunatos uit Meerssen. In de uitwedstrijd hadden de mannen uit Geldrop een onnodige nederlaag geleden. Ditmaal begon Dunatos echter in een andere samenstelling aan de wedstrijd. Dit bleek in het voordeel van de heren van EBCG, die al aan het begin van de wedstrijd een bescheiden voorsprong op het scorebord plaatsten. Deze voorsprong bouwden zij in het verloop van de wedstrijd langzaam uit, waardoor de eindstand op 78 tegen 47 werd bepaald.

Interesse om zelf te basketballen? Dit kan van jeugd tot senioren, zie www.ebcg.nl

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>