Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 63e529
Gemeente Geldrop-Mierlo

Bloembollen en heesters geven Santheuvel Mierlo kleur

Mierlo – De fietspaden worden aangepakt op de Santheuvel in Mierlo. Bomen worden gekapt en nieuwe bomen worden terug geplant. De bermen worden opgesierd met bloembollen en heesters, wat voor een kleurig geheel moet gaan zorgen. Dit staat in de raadsinformatiebrief van de gemeente Geldrop-Mierlo te lezen.

Tijd nodig
Na intensief overleg is vorig jaar besloten dat langs het gehele fietspad eikenbomen gekapt moeten worden. Het gaat om ongeveer 240 bomen die om en om gekapt worden. De planning is dat na de zomer ermee begonnen wordt. Er worden nieuwe bomen terug geplant. 'Groen is altijd een lange termijn oplossing. Groen moet groeien en heeft tijd en ruimte nodig om zich te ontwikkelen' is te lezen in de raadsinformatiebrief.

Bloembollen
Het college heeft, in overleg met raadsleden Hanneke Meulendijk (Dorpspartij Mierlo) en Niek Engbers (GroenLinks), voorgesteld bloembollen te planten tussen de bomen in bepaalde gedeeltes. 'Dit is nog wel onder voorbehoud, vanwege de wortels van de bomen moet dit handmatig gedaan worden en pas tijdens de werkzaamheden zal blijken of overal voldoende ruimte is. Het wordt een mengsel van twee soorten vroege voorjaarsbloeiers die geplant worden', aldus het rapport.

Kleur
De strook tussen de rijweg en het fietspad blijft een hondenuitlaatstrook. Aan de andere kant, waar op dit moment bosplantsoen staat, worden heesters geplant die lager blijven en kleurrijke bloei laten zien. Er wordt minder gemaaid; 6 keer in plaats van 26 keer. De totale kosten voor het planten van de bollen tussen de bomen en het planten van hoogwaardiger beplanting langs het fietspad zijn geraamd op eenmalig € 50.000. 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>