Logo mooigeldropmierlo.nl
Voorleeskampioen Mira van den Heuvel  | Fotonummer: be11fa
Voorleeskampioen Mira van den Heuvel (Foto: Emmy Grit)
Evenementen

Oranje Avond en Koningsdag zeer geslaagd

Mierlo - De avond van donderdag 26 april stond in het teken van Oranje Avond. In het gezellige MFA Loesje werden de bezoekers getrakteerd op een goed verzorgd programma. Na de opening door burgemeester Link om 20.00 uur werd het muzikale programma afgetrapt door de rock&roll formatie 'Rocking Johnny & his Red Angels'. Deze mannen wisten het publiek te vermaken met onvervalste rock&roll muziek uit de 50- en 60er jaren. Daarbij werden zij begeleid door boogiewoogie club 'the Thunderbirds' uit Lierop. Hun danskunsten zorgden er voor dat je je een klein beetje terug in de tijd waande.

Het optreden van het Mierlose talent Robin Liebreks bracht iedereen snel weer terug bij het heden; hij weet wel hoe je een gezellig feestje kan maken. Kortom een zeer geslaagde en goed verzorgde avond was de opmaat voor de vrijdag:

Koningsdag 2018
Na de opening door burgemeester Link en het voorlezen van een gedicht door de Mierlose voorleeskampioen Mira van den Heuvel, werd het schild aan de Oranje Boom onthuld door korfbalvereniging Midako. De gilden brachten daarop hun vendelgroet, waarna de alle aanwezigen in optocht vertrokken naar de feestlocatie aan de Vesperstraat. Voorop gingen uiteraard de kinderen met hun prachtig versierde fietsen; ieder jaar weer een prachtig gezicht.

Om 11.00 begon in de Vesperstraat, voor MFA Loesje, de traditionele kindermarkt. Veel kinderen waren al tijdig aanwezig om, vaak samen met hun ouders, hun spulletjes te verkopen. Ook dit jaar zijn weer veel knuffels en ander speelgoed van eigenaar gewisseld. Mede door het goede weer bleven veel aanwezigen lekker lang op de feestlocatie om te genieten van al het gratis entertainment. Of het nu een ritje op rodeostier Brutus was, een leuke ballonnencreatie van Tijn Mandarijn, de Oud Hollandse spelletjes of de Supersjoelkampioenschappen van Mierlo: iedereen die aanwezig was heeft enorm genoten. De ouders konden op hun gemak gezellig een drankje drinken op het aanwezige terras en zo ontspannen alle kindervreugde overzien.

Het Oranje Comité Mierlo kijkt terug op een zeer geslaagde viering van Koningsdag 2018, op deze nieuwe feestlocatie. De voorbereidingen op Koningsdag 2019 beginnen binnenkort weer en ze beloven dat het weer een net zo mooi programma wordt als dit jaar.

Voor meer informatie over het Oranje Comité Mierlo kunt u een mail sturen naar: oranjecomitémierlo@gmail.com.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>