Logo mooigeldropmierlo.nl
V.l.n.r. Gerben Morsink, Frank Stuttert, Ben Schroder  | Fotonummer: 8031e8
V.l.n.r. Gerben Morsink, Frank Stuttert, Ben Schroder (Foto: Peter Wijlaars)
Foto's Evenementen

Zinderende finale op de slotdag van Concours Hippique Mierlo

Mierlo – Vier dagen werd er tijdens Concours Hippique Mierlo (CHMierlo) in verschillende kampioenschappen gestreden om de snelste tijden en zo min mogelijk strafpunten. Van 26 tot en met 29 april was het een komen en gaan van regionale en nationale combinaties van paard en ruiter/amazone met één doel; Nederlands kampioen worden.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Peter Wijlaars

Vrijwilliger
Voordat de CHMierlo gereden kan worden, is er veel voorbereidingswerk aan vooraf gegaan. "Na de evaluatie van vorig jaar, beginnen al vrij snel, achter de schermen, de voorbereidingen voor het nieuwe jaar", vertelt vrijwilliger Jo Boeijen (82 jaar). Vanaf 1971 is Jo betrokken bij CHMierlo. "Ik zorgde voor de indeling van het terrein en dat alle voorzieningen (water, stroom, grond, gebouwen) aanwezig zijn." De laatste jaren is Jo aan het afbouwen en heeft zijn zoon Gerbert het overgenomen. "Ik ben alle dagen tijdens het CHMierlo op de Goorsedijk en ondersteun Gerbert waar nodig. Natuurlijk doen we het niet alleen, we hebben een grote groep enthousiaste vrijwilligers die jaarlijks klaarstaan om alles in goede banen te leiden", lacht Jo.

Enige Mierlose deelnemer
CHMierlo bestaat uit vier verschillende Nederlandse kampioenschappen en één officieus kampioenschap; het Veteranen Kampioenschap. Aan dit kampioenschap nam de Mierlose André van den Heuvel deel. Na een foutloze manche streed hij met zeven andere ruiters in de barage voor de podiumplaatsen. André werd in het eindklassement vijfde. 'De Grote Prijs van Geldrop-Mierlo' die op het programma stond werd na een spannende wedstrijd in de barrage beslist door Daan van Geel. Uit handen van burgemeester Link ontving hij zijn prijs.

NK Springruiters
Het NK voor Springruiters bestaat uit drie verschillende onderdelen die gedurende het CHMierlo wordt gereden. Een snelle tijd en zo min mogelijk strafpunten geeft een goede uitgangspositie voor het volgende onderdeel. Gerben Morsink nam met Navarone Z na twee onderdelen de leiding in het tussenklassement. Hij profiteerde van de springfouten van onder andere Jeroen Dubbeldam en Frank Schuttert. Na de eerste manche van het derde onderdeel was het in de top zeven erg spannend, de ruiters stonden zeer dicht bijelkaar, zodat er volop 'stuivertje' gewisseld kon worden van positie.

Spannende finale
Op zondagmiddag was het zeer druk op de tribune en langs het parcours. Onder ideale weersomstandigheden, op een moeilijk parcour, lieten 24 ruiters het beste van zichzelf zien. Bij de een lukte dat beter dan bij de andere. Frank Schutter (met Beautiful Red) reed als 22e ruiter. Met vier strafpunten en de beste tijd wist hij dat hij een medaille had. Dat dit later de gouden medaille bleek te zijn, kon hij toen nog niet weten. Gerben Morsink stond na de eerste manche in het derde onderdeel nog steeds bovenaan. Hij stootte twee balken, acht strafpunten, eraf en moest genoegen nemen met de tweede plaats.


De overige uitslagen
Het Veteranen kampioenschap werd gewonnen door Theo Derks, het NK Junioren was Mel Thijssen de sterkste. Mila Everse trok bij het NK Children aan het langste eind en het NK Young Riders werd Megan Laseur kampioen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>