Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 4a82ca
Foto: Peter Wijlaars
Foto's Evenementen

Verplaatsing parcours Ronde van Geldrop naar Zesgehuchten is groot succes

Geldrop - "Het was een geslaagde dag. De sfeer was grandioos. De verandering is door de wijk en de renners goed ontvangen. Als het aan mij ligt houden we de ronde ook in het volgende jaar weer hier", stelde voorzitter Marc de Groof van de organiserende vereniging Trap Met Lust Dommelstreek nadat zondagmiddag de laatste amateurwielrenner de streep gepasseerd was van de Ronde van Geldrop.

Redacteur: Wil van der Velden
Fotograaf: Peter Wijlaars

Hoofdsponsor
Toen makelaar Olav Veldhuizen als hoofdsponsor van de ronde in de ochtend het startschot gaf voor de jongste groep renners was het wat druilerig weer, maar het weer klaarde op het werd goed fietsweer. De makelaar sprak tot de renners de premies in het volgende jaar te willen verhogen als er nog meer renners komen.

Kerk
De ronde begon wat later dan tien uur, omdat toen nog niet alle auto's van de kerkbezoekers van het parcours waren. De pastoor was overigens al zo bereidwillig geweest om het tijdstip van de dienst te vervroegen, zodat hij zijn zegen aan de kerkgangers voor de geplande starttijd van tien uur kon geven. "Dat hoort zo bij elkaar in Brabant. Kerk, koers en café", concludeerde iemand uit het publiek van de ronde.

Verplaatsing
Aan het begin van dit jaar was het voor bestuur en leden van de wielerclub duidelijk geworden dat de ronde niet meer, zoals jaren de gewoonte was, in het Geldropse centrum kon plaatsvinden na de herinrichting daarvan in het afgelopen jaar. "Rondom de jaarwisseling hebben we de knoop doorgehakt. Renners gaven ons aan dat de Ronde daar niet meer gehouden kan worden. Ook de KNWU wees op het belang van de veiligheid van de renners. In het centrum waren te veel belemmerende obstakels", vertelt voorzitter De Groof. "We hebben voor het verplaatsen van de Ronde naar Zesgehuchten veel medewerking gehad van de gemeente. Zo hebben ze verbeteringen aangebracht in het wegdek voor het parcours."

Veel hulp
Voorzitter De Groof had voor de organisatie zondag hulp genoeg. 50 tot 60 vrijwilligers waren paraat om te zorgen voor afzetting en posten langs het parcours. "We hebben dan ook een clubje met een heel goede sfeer, waarin renners leuk trainen. In het algemeen hebben we ook erg betrokken ouders van de leden."

Tevreden
Jurylid Theu van Meijl van de KNWU die in een volgwagen meereed met de renners was heel tevreden over het parcours in Zesgehuchten."Het is heel gevarieerd, veel bochten, veel drempels. Het is vandaag een beetje glad met die regen van vanmorgen. Maar het valt mee met de valpartijen. Het is goed georganiseerd. Ik ben hier dik tevreden mee. Van mij mogen ze hier doorgaan."

Bochten en hobbels
De winnaar bij de amateurs, Nick Straatsma sprak lovend over het parcours. "Wel bochten en hobbels waar je overheen vliegt maar die bochten lopen lekker." Medesponsor Nico Wiselaar sprak van een goede verplaatsing naar Zesgehuchten. "In het centrum heb je natuurlijk snel meer sfeer, Maar dit is een goed alternatief." Frans van Diepen erelid van TML sprak van een geslaagde omzetting. "We hebben veel positieve geluiden ook van de mensen van Zesgehuchten, maar ook de renners zijn zeer tevreden. We hebben al reacties van de wijk om bij een volgende ronde voor meer sfeer te zorgen. "

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>