Logo mooigeldropmierlo.nl
Sam Ahadi in actie (met rugplaat)  | Fotonummer: 99af5c
Sam Ahadi in actie (met rugplaat) (Foto: Ingezonden)
Verenigingen

GNT zorgt voor gezonde impuls bij 23e Houvast toernooi

Mierlo - Budovereniging De Hechte Band (DHB) dient op 12 en 13 mei 2018 weer als wedstrijdpodium voor meer dan 1000 judoka's. Het 23e Internationale Houvast Judotoernooi is een jaarlijks terugkerend evenement dat steevast plaatsvindt in Sporthal De Weijer te Mierlo.

Op zaterdag verwelkomen ze de meisjes t/m -12 jaar en de jongens t/m -15 jaar, op zondag zijn de matten gereserveerd voor de dames vanaf -15 jaar en de heren vanaf -18 jaar. Poules met ruim 40 deelnemers zijn geen uitzondering. Onder de deelnemers weer veel aanstormend talent en heuse kampioenen die worden bijgestaan door hun coaches. Vele topclubs zijn aanwezig, in het totaal ruim 110 stuks uit Nederland, België, Engeland en Duitsland. Dat DHB daarmee Mierlo op de kaart zet is duidelijk. Alleen de Engelse afvaardigingen bestaat al uit meer dan 100 personen.

De meeste 'eigen' deelnemers gaan de tatami op voor het 'proeven' van de internationale sfeer en om ervaring op te doen. Sommige staan nog in het prille begin van hun sportieve judocarrière en treffen tegenstanders met banden in alle kleuren van de regenboog. Een enkeling mag zich al mengen in de strijd naar het erepodium.

Een toernooi van dergelijke omvang vraagt nogal wat van de vereniging. Naast de tijdrovende en intensieve voorbereiding zijn er ook heel veel vrijwilligers en functionarissen nodig. Een team van zo'n 130 personen. Toch, de grootste uitdaging is om een sluitende begroting te krijgen. Als de vereniging alles zou moeten doorbereken aan de deelnemers dan is een grote groep genoodzaakt af te haken. DHB is verheugd ook dit jaar weer de steun te krijgen van vele ondersteuners, in allerlei graduaties.

Speciale dank is er voor het 'Mierlose' GNT. Pioniers op het gebied van kleurende levensmiddelen voor de voedsel- en drankenindustrie. Kleuren bereid uit vruchten, groenten en eetbare planten. Dit modern, ambitieus en dynamisch familiebedrijf maakt de afgelopen 40 jaar een gezonde groei door, nét zoals DHB en het Houvasttoernooi. GNT gaat in ieder geval de komende 3 jaar hun steentje bijdragen. Deze ondersteuning stelt DHB in staat om er gegarandeerd een super toernooi van te kunnen (blijven) maken. En het mooie is… 'Ook de deelnemers ontvangen een appeltje voor de dorst'.

De wedstrijden starten op zaterdag om 9.30 uur en op zondag al om 9.00 uur en duren beide dagen tot het einde van de middag. Publiek is van harte welkom, de entree is € 3,00 vanaf 13 jaar. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar betalen € 1,50, tot en met 4 jaar gratis.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>