Logo mooigeldropmierlo.nl
Archieffoto: De prijswinnaars van 2017  | Fotonummer: 88c9b4
Archieffoto: De prijswinnaars van 2017 (Foto: Peter Wijlaars)
Evenementen

Nederlandse danskampioenschappen dansen voor mensen met een verstandelijke beperking

Geldrop - De officiële Nederlandse Danskampioenschappen voor mensen met een beperking 2018 vindt op zaterdag 2 juni plaats in Sporthal De Coevering, Winkelcentrum De Coevering 32, Geldrop. Ongeveer 100 dansparen strijden daar dan om de Nationale titels.

De kampioenschappen worden georganiseerd door de Speciale dansschool Samen Zijn in samenwerking met de Stichting Danssport op maat Nederland, aangesloten bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond (lidmaat van het NOC*NSF). De Stichting Danssport op maat Nederland heeft 3 Ambassadeurs: Imca Marina, Erica Terpstra en Lucille Werner. Erica Terpstra stond aan de wieg van de Stichting, toen zij destijds voorzitter van het NOC*NSF was.

De Engelse wals, Tango en Quickstep zijn de dansen waar een Nederlandse titel in te behalen valt, ook wordt er gestreden om de Chachacha Cup. Bij dit NK zijn twee klassen, die weer onderverdeeld zijn in 2 'vaardigheidsklassen' te weten: Duo I + II en Combi I + II. In de duo klasse bestaat het danspaar uit een heer en een dame waarvan beiden een beperking hebben. In de combi klasse bestaat het danspaar uit een heer en een dame waarvan één van de partners een beperking heeft, de ander assisteert hem/haar.

Het is de tweede keer dat dit Nederlands danskampioenschap voor mensen met een verstandelijke beperking door een van de in de Stichting participerende dansclubs wordt georganiseerd en na het succes van 2017 wederom in Geldrop. Het uitgangspunt vanaf de start is altijd geweest 'Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet'. De SDN vindt dat ook gehandicapte dansers zich met elkaar moeten kunnen meten. Naast het NK kunnen de deelnemers en gasten genieten van een aantal spectaculaire dansshows en een gastoptreden van een bekende Nederlandse artiest.

Vertegenwoordigers van het Gemeentebestuur van Geldrop en het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord Brabant zijn bij dit NK als gast aanwezig. De jaarlijks prijs 'De Lucille' wordt dit jaar uitgereikt aan de TV persoonlijkheid Dieuwertje Blok. De Lucille wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instantie die veel voor de doelgroep ( mensen met een verstandelijke beperking) doet of heeft gedaan. Eerdere winnaars waren: Lucille Werner (naar wie de prijs vernoemd is), Johnny de Mol, Paul de Leeuw en Dirk Kuyt. Dit jaar dus Dieuwertje Blok, voor haar rol in onder andere het bekende TV programma 'Knoop Gala'.

Voor verdere informatie
Stichting Danssport op maat Nederland SDN, David Simon, Marathonlaan 71, 1183 VC Amstelveen, telefoonnummer 020- 6478333 of 06-55804021, e-mail simondde@xs4all.nl. Zie ook hun site; www.danssportopmaat.nl, of plaatselijk/regionaal Speciale Dansschool Samen Zijn, J. de Punder, voorzitter.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>