Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 7e5b1c
Foto: Ingezonden
SamenLoop voor Hoop

SamenLoop nadert met rasse schreden

Geldrop-Mierlo - Over een maand vindt de tweede editie van de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo plaats. Van zaterdagmiddag 9 juni tot zondagmiddag 10 juni gaan honderden deelnemers in estafettevorm wandelen over de wielerbaan aan de Kervel om op die manier de continue strijd tegen kanker te symboliseren.

Er zijn diverse ceremonies, volop optredens en de deelnemende teams proberen in hun kramen zeer uiteenlopende zaken aan de man te brengen. En dit alles met 1 doel: geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte kanker.

Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 Nederlanders de diagnose kanker! Ook in Geldrop-Mierlo hebben veel inwoners te maken met deze ziekte. Zij zijn tijdens de SamenLoop welkom als Eregast en krijgen een weekend zonder zorgen aangeboden. Afgelopen maandag was er voor hen opnieuw een voorlichtingsavond waarin onder andere hun eigen programma werd toegelicht.

Een heel bijzonder onderdeel van de SamenLoop is de zogenaamde kaarsenceremonie op zaterdagavond. Bij het invallen van de duisternis worden enkele duizenden kaarsen ontstoken, die een plaatsje hebben gekregen rondom het 700 meter lange wandelparcours. De kaarsen zijn geplaatst in speciale zakken, die nu al te koop zijn en voorzien kunnen worden van een naam, een foto, een tekening of op een andere manier versierd kunnen worden. Hierdoor ontstaan mini-monumentjes die de lopers en bezoekers herinneren aan een geliefde.

Ook kinderen hebben in hun omgeving ooit te maken met de ziekte kanker. Op zondagochtend hebben zij de mogelijkheid om deel te nemen aan de KinderLoop. Daarbij gaan ze 24 of 48 minuten lopen over het parcours. Na hun wandeling kunnen zij tegen betaling deelnemen aan een aantal spellen. Mascotte Toontje is aanwezig om met hen op de foto te gaan.

Op zondagochtend wordt er ook een groot ontbijt georganiseerd waaraan zowel de deelnemers als bezoekers deel kunnen nemen. De vergoeding van € 5,00 per persoon komt geheel ten goede aan het KWF. Dit is mogelijk doordat de ontbijtproducten gesponsord worden door lokale ondernemers. De organisatie is sowieso enorm blij met alle steun die zij ontvangt uit zowel Mierlo als Geldrop.

Op donderdag 7 juni nemen er enkele teams uit de gemeente deel aan de Alpe d'Huzes. Zij zijn door de organisatie van de SamenLoop uitgenodigd om op zaterdagavond of zondag het evenement in Geldrop te komen bezoeken. Het doel is namelijk hetzelfde: door het inzamelen van geld de ziekte kanker zien te overwinnen. Zie voor meer informatie de Facebookpagina SamenLoopGM.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>