Logo mooigeldropmierlo.nl
Bron: De Nationale Diabetes Challenge  | Fotonummer: 8a7728
Bron: De Nationale Diabetes Challenge (Foto: Ingezonden)
Algemeen

Nationale Diabetes Challenge gaat weer van start

Geldrop - Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,00. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging.

In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. De Nationale Diabetes Challenge gaat ze daarbij helpen. In 2016 en 2017 namen al ruim 6.500 mensen met diabetes deel aan de NDC en in 2018 wandelen ze door!

De huisartsenpraktijken van Geldrop doen voor de derde keer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Het doel is om vanaf 24 mei wekelijks te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Tijdens wekelijkse wandelingen wandelen zorgverleners van de huisartsenpraktijken mee. Ook fysiotherapeuten en diëtisten wandelen weer mee. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelen ze 5, 10, 15 of zelfs 20 km. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen in het Olympisch Stadion in Amsterdam om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.

Op donderdag 17 mei 19.00 uur houden de huisartsenpraktijken samen een informatieavond over de diabetes challenge in huisartsencentrum de Coevering, Winkelcentrum Coevering 31 Iedereen die interesse heeft is welkom. Ook partners van diabetespatienten zijn welkom. Op deze avond kunt u zich ook meteen aanmelden.

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon (contant te voldoen op de eerste wandelavond). hiervoor krijgt u:
-16 weken begeleiding bij het wandelen
- busvervoer naar Amsterdam op 30 september (NDC festival)
- Entreebewijs voor het NDC festival in Amsterdam (olympisch stadion)

De wandelavond is donderdagavond, start 18.30 uur bij Huisartsenpraktijk de Coevering. De eerste wandelavond is donderdag 24 mei. Er wordt in 2 groepen gewandeld; er wordt opgebouwd naar 5 km en 10 km. Vanaf augustus worst gestart vanaf huisartsenpraktijk het Atrium.

Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org. Nu al aanmelden? www.nationalediabeteschallenge.nl

Dit artikel is gesponsord, er is een vrijwillige bijdrage overgemaakt op de actiepagina van MooiGeldropMierlo voor SamenLoop voor Hoop via https://acties.samenloopvoorhoop.nl/demooigeldropmierlokrantinactie

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>